Китай припиняє співпрацювати зі США у вкрай важливих областях
Категорія
Політика
Дата публікації

Китай припиняє співпрацювати зі США у вкрай важливих областях

Китай припиняє співпрацювати зі США у вкрай важливих областях
Джерело:  online.ua

Речник Білого дому Джон Кірбі повідомив, що влада КНР вирішила припинити співпрацю зі США у військовій сфері та питаннях боротьби зі змінами клімату.

Джерело:  The Independent

Китай відмовляється від співпраці зі США

За словами спікера Білого дому, такий крок Пекину є дуже безвідповідальним.

Кірбі наголосив, що припиняючі співпрацю зі США, Китай створює великі проблеми для всього світу.

Найбільший у світі забруднювач парниковими газами зараз відмовляється обговорювати найважливіші кроки, які йому необхідно зробити для подолання кліматичної кризи, яка вражає наших партнерів - від підвищення рівня води на островах Тихого океану до лісових пожеж у Європі, - зазначив Кірбі.

Речник Білого дому також підкреслив, що відмова Пекіну від співпраці зі США у військовій сфері збільшує ризик конфронтації між країнами, особливо на тлі кризи навколо Тайваню.

Ці контакти насправді дуже важливі, оскільки допомагають зменшити ризик прорахунків і неправильного сприйняття. Це особливо актуально тепер, коли Китай робить провокаційні та ескалаційні кроки, - зазначив Кірбі.

Джон Кірбі (фото - wikimedia.org)

Водночас Кірбі додав, що США продовжать підтримувати військові контакти "на найвищому рівні", незважаючи на те, що Пекін призупинив кілька угод.

За інформацією журналістів видання Bloomberg, влада КНР планує посилити обмеження для експорту продукції, яку вироблено на Тайвані.

Продукція, позначена як вироблена в Китайській республіці, не зможе ввозитися на ринок материкового Китаю, - йдеться у матеріалі видання.

При цьому в Пекіні не хочуть, аби Тайвань використовував в якості офіційної назви на маркуванні напис "Китайська республіка".

Тайвань 5 серпня запустив сигнальні ракети у межах свого повітряного простору. Таким чином він попередив сім БПЛА та нерозпізнані літаки, які пролітали над його віддаленими островами Цзіньмень і Мацу.

У міністерстві оборони Тайваню зазначили, що війська країни перебувають у стані підвищеної готовності в обох районах, розташованих неподалік від узбережжя материкового Китаю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?