Китай шукає шляхи поставок РФ артилерії та боєприпасів — NBC
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай шукає шляхи поставок РФ артилерії та боєприпасів — NBC

Китай шукає шляхи поставок РФ артилерії та боєприпасів — NBC
Джерело:  online.ua

За інформацією американських журналістів із посиланням на представників розвідки, наразі Пекін шукає можливості поставок РФ артилерії та боєприпасів.

Джерело:  NBC

Що відомо про військову допомогу КНР РФ 

За словами американських чиновників, Китай наразі шукає шляхи поставок до РФ артилерії та боєприпасів.

Офіційні особи не сказали, які конкретні докази вони мали для підтвердження розвідки, яку також підтвердив NBC News колишній чиновник США та західний чиновник, проінформований про це, - йдеться у повідомленні телеканалу.

При цьому у міністерстві закордонних справ Китаю не дали відповіді на запит видання щодо питання постачання озброєння до РФ.

Реакція Німеччини щодо позиції Китаю стосовно війни в Україні 

За словами міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, Пекін має певний вплив на РФ, однак він нічого не вирішуватиме стосовно мирних переговорів між Україною та Кремлем.

Я вітаю пропозицію Китаю, також як ініціативу, але тепер слід діяти. Китай впливає на Росію. Коли я чую повідомлення, які я не знаю, чи правдиві, про те, що Китай нібито планує постачати безпілотники-камікадзе Росії водночас, коли представляється "мирний план", я б запропонував судити про Китай за його діями, а не за його декларації. Але, по-перше, це лише документ із дванадцятьма пунктами, а тепер слідує ще більше, - зазначив Пісторіус.

За його словами, якщо Китай справді планує поставляти РФ бойові дрони, то це ставить під сумнів усі мирні ініціативи Пекіна.

Якби це було так - у мене немає додаткової інформації - це було б гнітючою подією, яка, звичайно, також поставила б під сумнів довіру до Китаю, якби пропозицію про припинення вогню було зроблено в річницю початку війни. Це навряд чи поєдналося б, - підкреслив Пісторіус.

За словами голови Міноборони Німеччини, Україна сама буде вирішувати, як і коли буде завершено розв'язану Кремлем злочинну війну.

Пісторіус наголосив, що Росія не повинна досягти успіху на полі бою.

На його думку, завершення війни можливе кількома способами.  Мова йде не лише про перемогу на полі бою, але й про переговори чи виведення російських військ.

Зрештою, це не має значення. Важливо те, що результат повинен бути таким, який Україна приймає для себе як суверенна держава, - зазначив Пісторіус.

Німецький міністр додав, що питання повернення Криму теж є рішенням України, хоч його все ж потрібно обговорювати.

Крим - це українська територія, і тому його, по суті, потрібно повернути. Але навіть тоді це не рішення, яке ми приймаємо, - зазначив голова Міноборони Німеччини.

За його словами, Україна зможе сформувати 2 батальйони німецьких танків Leopard 2 у кількості до 62 одиниць після їх прибуття.

Міністр висловив впевненість, що для формування українськими військовими другого батальйону можливе використання танків Leopard 2A6, які обіцяла передати Німеччина.

При цьому Пісторіус скептично поставився до подальших поставок німецьких танків, тому що доводиться чекати на нові поставки від промисловості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?