Китай за допомогою шпигунських куль слідкує за багатьма країнами — The Washington Post
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай за допомогою шпигунських куль слідкує за багатьма країнами — The Washington Post

Китай за допомогою шпигунських куль слідкує за багатьма країнами —  The Washington Post
Джерело:  online.ua

За інформацією представників розвідки США, Китай використовує повітряні кулі із шпигунським обладнанням у багатьох країнах, збираючі інформацією у стратегічно цікавих для Пекіна країнах.

Джерело:   The Washington Post

Що відомо про шпигунські повітряні кулі КНР

Представники американської розвідки зазначають, що шпигунський аеростат протягом кількох років використовувався за межами провінції Хайнань біля південного узбережжя Китаю, збирачі інформацію про про військові об'єкти в країнах і районах, стратегічно важливих для Пекіна, зокрема, Японію, Індію, В'єтнам, Тайвань і Філіппіни.

Як зазначається у матеріалі видання із посиланням на офіційні особи в розвідці США, ці дирижаблі спостереження, які частково експлуатуються ВПС НВАК, були помічені на п'яти континентах.

Те, що зробили китайці, - це взяти неймовірно стару технологію і, по суті, поєднати її із сучасними засобами зв'язку та спостереження... Це величезні зусилля, - зазначив один зі співрозмовників видання.

Японські посадовці повідомили журналістам, що  у 2020 році над країною було помічено повітряну сферу і деякі люди почали пускати чутку, що бачили НЛО, проте зараз стає ясно, що це була китайська куля-шпигун.

Як стверджує розвідка США, Китай використовує кулі у верхніх шарах атмосфери приблизно в 20 км над Землею. На такій висоті не літають комерційні літаки.

Аналітики досі не знають чисельність флоту аеростатів КНР, проте відомо, що з 2018 року Пекін провів "десятки" місій з повітряними кулями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?