Китай заявив про проведення нових військових навчань поблизу Тайваню
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай заявив про проведення нових військових навчань поблизу Тайваню

Китай заявив про проведення нових військових навчань поблизу Тайваню
Джерело:  online.ua

Китайська армія оголосила про проведення нових військових навчань поблизу Тайваню, що фактично означає блокаду острова.

Джерело:  South China Morning Post

Китай військовими навчаннями влаштував блокаду Тайваню 

Журналісти видання повідомляють, що згідно із заявою офіційного Пекіну, Військово-Морський флот і Військово-Повітряні сили продовжать спільні навчання у водах та повітряному просторі навколо Тайваню після чотирьох днів навчань із бойовою стрільбою.

Командування армії КНР заявило, що майбутні навчання спрямовані на підготовку до операцій "спільної оборони" та "спільної блокади" острова.

Управління безпеки на морі Пекіна також випустило навігаційне попередження, обмеживши вхід до східних вод острова Наньсан у Чжаньцзяні в Південно-Китайському морі з 8:00 до 18:00 протягом трьох днів, починаючи від сьогодні, коли розпочинаються бойові стрільби.

Між тим журналісти Reuters зазначають, що президент США Джо Байден дуже стурбований військовими навчаннями КНР поблизу Тайваню.

Я стурбований тим, що вони так багато рухаються… Але я не думаю, що вони збираються зробити щось більше, ніж наразі є, - зазначив голова Білого дому.

Китай запустив 11 балістичних ракет у води навколо північно-східного та південно-західного узбережжя Тайваню. Міністерство оборони Тайваню заявило, що під час навчань Китай фактично репетирував атаку на острів.

Визначені Китаєм зони для навчань розташовані довкола Тайваню і місцями перекривають ділянки, які Тайвань вважає своїми територіальними водами, подекуди - впритул до важливих портів. Керівництво Тайваню звинувачує Китай у де-факто блокаді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?