Київ відреагував на перші санкції тандему ЄС-США через отруєння Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

Київ відреагував на перші санкції тандему ЄС-США через отруєння Навального

Київ відреагував на перші санкції тандему ЄС-США через отруєння Навального
Джерело:  online.ua

Резонансні інциденти, пов’язані з конфронтацією російської влади та опозиціонера Олексія Навального, стали поштовхом для чергового падіння відносин Кремля з одного боку та Євросоюзу зі Сполученими Штатами — з іншого. На початку березня країни затвердили та ініціювали рішення щодо нових санкцій проти представників силового та правоохоронного блоку режиму Володимира Путіна. Міністерство закордонних справ України привітало такий уряд за порушення прав людини та репресії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оголошення дипломатичного відомства.

За словами речника МЗС Олега Ніколенка, українська сторона сподівається на застосування нового санкційного механізму ЄС на російському агресорі через репресії на окупованих територіях України.

“Міністерство закордонних справ України вітає рішення Європейського Союзу вперше застосувати новий глобальний санкційний механізм проти чотирьох російських посадовців за порушення прав людини в Росії. Рішення ЄС вкотре демонструє, що захист прав людини залишається безумовним пріоритетом зовнішньої політики Євросоюзу”, - оголосив представник.

Він зауважив, новий санкційний режим почав роботу в оперативний час. Він “може стати додатковим ефективним інструментом для боротьби нашої держави з грубими порушеннями прав людини на тимчасово окупованих територіях України, відновлення її територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах”.

“Розраховуємо, що новий санкційний режим ЄС також буде застосований проти осіб, винних в придушенні фундаментальних прав і свобод на території тимчасово окупованих Криму та Севастополя. Жодний злочин російської окупаційної влади не має залишитися безкарним”, - резюмували в МЗС.

Нагадаємо, Навального отруїли під час візиту до Томська. Він кілька наступних тижнів провів у Німеччині на лікуванні та відновленні. Після поверненні в Росію у січні його заарештували та відправили до в’язниці — за старою справою, умовне покарання в якій він порушив.

Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з оприлюдненими офіційним виданням даним, у санкційному списку здебільшого силовики російського режиму. Нові рестрикції ввели відповідно глобальному санкційному режиму за порушення прав людини. На загальному рівні в ЄС цю процедуру затвердили лише наприкінці 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?