Київ звинуватив Росію у спробі односторонньо зірвати перемир'я на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ звинуватив Росію у спробі односторонньо зірвати перемир'я на Донбасі

Київ звинуватив Росію у спробі односторонньо зірвати перемир'я на Донбасі
Джерело:  online.ua

Останніми тижнями режим припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі дав тріщину — бойовики окупаційного режиму обстрілів, внаслідок яких українські військовослужбовці отримують поранення та навіть гинуть. Одночасно російська сторона намагається політично тиснути на офіційний Київ під час переговорів Тристоронньої контактної групи, оголошуючи ультиматуми про план врегулювання, розроблений у Москві. Українська делегація на зустрічі у середу, 3 березня, відкрито звинуватили Кремль у спробі вийти з домовленостей про перемир’я. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний канал дипломатів у Telegram.

За словами голови делегації Леоніда Кравчука, українська сторона виступила з протестом щодо факту, поширеного медіа агресора про “отримання дозволу на ведення попереджувального вогню для придушення вогневих точок противника”.

“Ми розцінюємо дану заяву як загрозу одностороннього виходу РФ з режиму припинення вогню та загрозу зриву виконання Мінських домовленостей”, - заявив голова делегації.

Також дипломатична група, яка займається процесом врегулювання на мінському майданчику, згадала про заяву президента Євроради Шарля Мішеля — той напередодні відвідав прифронтовий Донбас разом з президентом Володимиром Зеленським.

“На жаль, Росія не відповіла на позитивні кроки України з виконання Мінських домовленостей. Тому наші економічні санкції проти Росії залишатимуться в силі. Росія є стороною конфлікту, а не посередником. Ми очікуємо, що Росія забезпечить повний доступ СММ ОБСЄ до неконтрольованих урядом районів України. Пандемія КОВІД-19 не має бути підставою для подальшого відторгнення цих регіонів від України. Ми також закликаємо Росію повернутися до Спільного центру з контролю та координації”, - стверджував європейський політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, режим припинення вогню на Донбасі, який встановили з липня 2020 року, дотримується мінімально — про це говорять щоденні звіти штабу Операції Об’єднаних сил. Нещодавно з зони бойових дій приходили звістки про загострення, оскільки упродовж кількох тижнів сталося кілька смертельних інцидентів, а ще кількадесят військовослужбовців зазнали поранень. У середу, 3 березня, окупаційному режиму дозволили відкривати вогонь по українських силах буквально “на випередження”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?