Київрада проголосувала за створення заповідника у Протасовому Яру в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Київрада проголосувала за створення заповідника у Протасовому Яру в Києві

Київрада проголосувала за створення заповідника у Протасовому Яру в Києві
Джерело:  online.ua

14 липня 85 депутатів Київради підтримали рішення створити на обох схилах Протасового Яру у Києві ландшафтний заказник.

Джерело: КМДА

У Протасовому Яру створять заповідник

Створення заказника – це вшанування пам‘яті Романа Ратушного і свідчення того, що його справа і справа багатьох киян, які боролися за цю зелену зону, була не марною. «Протасів Яр» врятували від забудови. Він є ландшафтним заказником! І буде радувати не одне покоління киян» – зазначив мер Києа Віталій Кличко.

Активіст Роман Ратушний виступав проти забудови Протасового Яру та очолив громадську організацію "Захистимо Протасів яр".

Після повномасштабного вторгнення Росії в України Роман Ратушний приєднався до ЗСУ. 14 липня 2022 року стало відомо, що Ратушний загинув.

Київрада перевела ділянку до території житлової та громадської забудови у 2007 році, за мерства Леоніда Черновецького.

Дніпровська компанія "Дайтона Груп" планувала зведення там трьох 30-поверхових житлово-офісних будинків із власним торговельним центром — і стала заздалегідь продавати у них квартири.

Депутати також схвалили рішення про створення військового кладовища і місць почесних поховань захисників України. А також надали дозвіл на розробку проекту землеустрою для військового кладовища вздовж вулиці Олени Теліги у Шевченківському районі столиці. Йдеться про символічне місце поряд із урочищем Бабин Яр, - повідоми в КМДА.

Ще одне із сьогоднішніх рішень Київради – про те, що місто надаватиме фінансову допомогу учасникам добровольчих формувань територіальної громади столиці, які виконують бойові завдання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?