Кладовище "вагнерівців" у РФ розширилося всемеро за 2 місяці — фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Кладовище "вагнерівців" у РФ розширилося всемеро за 2 місяці — фото

Кладовище "вагнерівців" у РФ розширилося всемеро за 2 місяці — фото
Джерело:  online.ua

Американські журналісти уважно проаналізували супутникові знімки цвинтаря в станиці Бакинська Краснодарського краю РФ, де ховають загиблих в Україні бійців ПВК "Вагнера". Редакція The New York Times звертає увагу на те, що протягом останніх двох місяців площа кладовища збільшилася в сім разів.

Джерело:  The New York Times

У РФ лише за 2 місяці всемеро розширилося кладовище "вагнерівців"

На фото, яке зробили 24 січня, журналістам вдалося нарахувати близько 170 поховань в районі кладовища.

Що важливо розуміти, ця кількість зросла майже всемеро, якщо порівнювати з супутниковими знімками, які зробили лише два місяці тому.

Редакція видання також нагадуває, що про існування цвинтаря у селищі Молькіне вперше у грудні повідомив активіст та колишній офіцер ВПС РФ Віталій Вотановський.

Місцезнаходження цвинтаря могло б залишитися невідомим, якби місцеві жителі не повідомили йому, що територія використовується для поховання тіл бійців «Групи Вагнера». За словами місцевих жителів, багато «вагнерівців», швидше за все, були кремовані, тому кількість загиблих може бути набагато більшою.

Фото — Maxar Technologies

Окрім того, зазначається, що редакція ЗМІ проаналізувала відео відвідування Євгеном Пригожиним каплиці ПВК "Вагнера", яка знаходиться за кілька кілометрів від цвинтаря. Журналісти звернули увагу на те, що там є ряди чорних стін із відділеннями, типовими для поховання кремованих останків.

Медіа нарахувало загалом 21 ряд поховань із 42 відділеннями у кожному – тобто, у каплиці поховано сотні людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?