Кличко допустив вимкнення опалення у Києві у разі масованих ракетних атак армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко допустив вимкнення опалення у Києві у разі масованих ракетних атак армії РФ

Кличко допустив вимкнення опалення у Києві у разі масованих ракетних атак армії РФ
Джерело:  online.ua

Мер Києва Віталій Кличко допустив відключення опалення у столиці до весни у разі критичних пошкоджень енергетичної інфраструктури внаслідок масованих ракетних атак окупаційної армії РФ. 

Джерело: заява мера Києва на безпековому форумі

Що відомо про опалення у Києві взимку 

Якщо протягом 24 годин за температури -5 зовнішньої не буде опалення і води, нам потрібно буде зливати системи опалення в Києві, бо це може призвести до пошкодження систем життєзабезпечення. Ми будемо вимушені зливати воду. Це означає, що до весни подати воду буде дуже складно. І до початку весни будуть складні виклики, - наголосив Кличко.

Мер столиці зазначив, що у разі відстутності опалення та води температура у квартирах та домівках киян може за короткий проміжок часу зрівнятись із вуличною.

Водночас залишається загроза руйнування системи електропостачання в місті.

Кличко закликав киян бути готовими до різних сценаріїв та мати план дії на такий випадок.

Я просив би кожного з киян поговорити з близькими, знайомими, де в когось є будинок, щоб у випадку критичної ситуації у вас були опалення і вода, ключові дві складові, - зазначив мер Києва.

Мер зауважив, що у разі найгіршого сценарію "Пункти незламності" не будуть панацею для порятунку.

В місті Києві на сьогодні перебуває 3,5 мільйони людей. 430 пунктів обігріву – смішно. І 500 не допоможе, і 5 тисяч буде замало. Не дай Боже, в ситуації, вони захлинуться від кількості людей. Вони робляться не для того, щоб там жити. Це для тимчасового перебування в короткий строк, - підкреслив Кличко.

Кличко зауважив, що росіян немає в передмісті Києва завдяки нашим воїнам, однак це не означає, що Росія не захоче знову спробувати повернутись.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?