КНДР заявила про готовність 800 тисяч добровольців "воювати проти США"
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР заявила про готовність 800 тисяч добровольців "воювати проти США"

КНДР заявила про готовність 800 тисяч добровольців "воювати проти США"
Джерело:  online.ua

У Північній Кореї заявили, що нібито 800 тисяч людей готові вступити до армії для участі у війні проти США.

Джерело: Rodong Sinmun

КНДР зібрала добровольців для боротьби з США

Пропагандистське видання КНДР пише, що за 17 березня понад 800 тис "працівників Ліги молоді та студентської молоді по всій країні палко звернулися з петиціями про вступ до лав Народної армії".

Причиною набору добровольців в армію є, за словами видання, "провокація ядерної війни імперіалістами США та їх маріонетковими зрадниками, які агресивно порушують суверенітет та інтереси безпеки КНДР".

Це здійснюється з найбільшою в історії мірою агресії та масштабу, це досягає межі, яку більше не можна терпіти.

Також видання показало фото, на яких нібито зображені новобранці армії. Там додали, що кількість добровольців зростає по всій КНДР.

Там додали, що "багато молодих людей", зокрема командири молодіжної штурмової бригади "Пектусан", звернулися з проханням поставити їх на "на передову у великій війні за національне возз’єднання"(мається на увазі возз’єднання з Південною Кореєю, яку КНДР вважає окупованою, - ред.).

КНДР запустила міжконтинентальну балістичну ракету

16 березня Північна Корея заявила про запуск найбільшої міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) Hwasong-17.

Hwasong-17 — це найбільша ракета Північної Кореї, а також найбільша мобільна міжконтинентальна балістична ракета на рідкому паливі у світі.

За словами країни, запуск повинен продемонструвати «жорстку позицію відповіді» на військові навчання США і Південної Кореї, які тривають.

За запуском спостерігав лідер КНДР Кім Чен Ин та його дочка.

Ракету було випущено між Корейським півостровом і Японією за кілька годин до того, як президент Південної Кореї прилетів до Токіо на саміт, на якому обговорювалися способи протидії ядерній Північній Кореї.

Запуск стратегічної зброї служить приводом для посиленого попередження ворогам, які навмисно посилюють напруженість на Корейському півострові, наполегливо вдаючись до безвідповідальних і безрозсудних військових погроз, - заявили в КНДР.

США та Південна Корея розпочали спільні масштабні військові навчання «Щит свободи 23» 13 березня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?