КНДР заявила про випробування здатного нести ядерну зброю підводного дрона
Категорія
Світ
Дата публікації

КНДР заявила про випробування здатного нести ядерну зброю підводного дрона

КНДР заявила про випробування здатного нести ядерну зброю підводного дрона
Джерело:  online.ua

Північна Корея заявила, що провела випробування нового підводного ядерного дрону, який здатний створити надмасштабне радіоактивне цунамі.

Джерело: KCNA

КНДР випробувала ядерний підводний дрон

Державні ЗМІ КНДР повідомили, що нова секретна зброя «Unmanned Underwater Nuclear Attack Craft 'Haeil'» була випробувана під час триденних навчань 21-23 березня.

Повідомляють, що дрон перебував на глибині від 80 до 150 м понад 59 годин і провів детонацію неядерного заряду.

Згідно з Пхеньяном, основною метою нової підводної ядерної стратегічної зброї є таємний вхід в основні оперативні води противника.

Підводний дрон повинен викликати потужне радіоактивне цунамі за допомогою підводного вибуху, щоб знищити військово-морські ударні групи та порти противника.

Також там заявляють, що безпілотником можна керувати з будь-якого узбережжя чи порту.

КНДР провела військові випробування у відповідь на навчання США і Південної Кореї

Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин разом зі своїм вищим військовим командуванням керував запусками дрону у відповідь на 11-денні військові навчання США та Південної Кореї.

Ця серйозна складна ситуація проти державної безпеки КНДР (Корейської Народно-Демократичної Республіки) вимагає від неї сильніших засобів стримування війни для рішучої підтримки мирної діяльності з будівництва соціалістичної держави, — заявили в КНДР.

У КНДР повідомили, що військові навчання США і Південної Кореї нібито вимагали від Північної Кореї терміново підготувати всі свої збройні сили до тотальної війни та зміцнити свої ядерні сили як якісно, так і кількісно.

Під час навчань північнокорейські військові також провели випробування крилатої ракети з тестовою боєголовкою, що імітує ядерну.

Збройні сили Пхеньяна запустили дві стратегічні крилаті ракети типу "Хвасал-1" і дві стратегічні крилаті ракети типу "Хвасал-2".

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?