Коли Польща направить Україні танки Leopard — відповідь Міноборони
Категорія
Світ
Дата публікації

Коли Польща направить Україні танки Leopard — відповідь Міноборони

Коли Польща направить Україні танки Leopard — відповідь Міноборони
Джерело:  online.ua

Офіційна Варшава має можливість передати Збройним силам України свої танки Leopard вже за кілька тижнів. З такою заявою виступив заступник міністра оборони Польщі Войцех Скуркевич.

Джерело:  Dziennik Gazeta Prawna

Міноборони Польщі відповіло, коли ЗСУ можуть отримати танки Leopard

Я переконаний, що передача танків Leopard Польщею Україні відбудеться протягом декількох тижнів, - зазначив представник польського Міноборони.

Він також повторив, що офіційна Варшава має намір передати Україні одну роту Leopard, 14 одиниць.

За словами Войцеха Скуркевича,як тільки інші країни офіційно ухвалять рішення про передачу танків, його країна одразу розпочне навчання українських військових на цій техніці.

Як тільки вони (українці) пройдуть навчання, ми будемо готові передати це обладнання українській стороні... Я переконаний, що це перспектива кількох тижнів, - наголосив заступник міністра оборони Польщі.

Войцех Скуркевич звернув увагу на те, команда польського лідера Анджея Дуди намагається вкарай оперативно сформувати коаліцію країн щодо танків.

Він також уточнив, що наразі в Європі є понад 2 000 танків Leopard.

Ми розраховуємо, що на першому етапі нам вдасться зібрати щонайменше бригаду, близько 100 Leopard, які ми зможемо спільно передати українській стороні, - заявив польський чиновник.

Як уже згадувалося раінше, 25 січня уряд Німеччини офіційно повідомив про рішення передати ЗСУ основні бойові танки Leopard-2, та дозволити реекспорт іншим країнам, які також хочуть зробити це.

Передати ЗСУ танки також планують США, Нідерланди, Іспанія та Канада.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?