Колишній канцлер Німеччини вперше визнав незаконність анексії Криму Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Колишній канцлер Німеччини вперше визнав незаконність анексії Криму Росією

Колишній канцлер Німеччини вперше визнав незаконність анексії Криму Росією
Джерело:  online.ua

Головний лобіст Кремля в Німеччині Герхард Шредер, який є колишнім канцлером ФРН, а зараз займає пост голови ради директорів "НК" Роснафта" і голови ради директорів компанії Nord Stream 2, що належить "Газпрому", вперше виступив проти російського глави Володимира Путіна. Він нарешті публічно визнав, що анексія Криму була явним порушенням міжнародного права і Росія перейшла недозволені межі, причому не тільки по відношенню до України. Однак він, як і раніше, вважає безглуздими санкції проти Росії у відповідь на всі обурливі дії Кремля. Шредер переконаний, що "жоден президент Росії не поверне Крим". Про це Шредер заявив в інтерв'ю газеті Der Spiegel, передає ONLINE.UA.

"Анексія Криму була очевидним порушенням міжнародного права", - заявив Шредер, підкресливши, що низка дій російського керівництва порушують міжнародні правові норми.

Зокрема, Шредер згадав хакерські атаки, в тому числі на сервери бундестагу, причетність до яких досі заперечує російська влада. При цьому він вважає, що ці комп'ютерні зломи не дають відповіді на запитання про те, як потрібно ставитися до Росії.

"Ми ж не змінюємо ставлення до США, коли вони прослуховують мобільний телефон канцлера", - підкреслив він.

Серед недозволених кордонів, які переступив Путін, Шредер також назвав замах на вбивства колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та опозиційного політика Олексія Навального. Коментуючи той факт, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров нещодавно провів офіційний обід з главою правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини", Шредер сказав, що вважає це помилкою і не може пояснити цей крок.

Нагадаємо, Герхард Шредер був канцлером Німеччини сім років - з 1998 по 2005 рік. Після відходу з посади він очолив наглядову раду, а потім і комітет акціонерів дочірньої компанії російського "Газпрому" Nord Stream AG. Цей політик називає Росію стратегічним партнером Євросоюзу і в багатьох питаннях наслідує позиції Путіна. Зокрема, саме він сприяв будівництву "Північного потоку-2", за яким Росія хоче постачати газ в Європу в обхід України, і через який не тільки Німеччина, але і багато західних країн стануть залежними від Кремля. Він не бачить сенсу і цілей антиросійських санкцій та закликає світ до діалогу з Москвою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважав законною анексію Криму. Український півострів він називав "споконвічно російською територією".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?