У Байдена висунули вимогу Путіну щодо Донбасу та Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена висунули вимогу Путіну щодо Донбасу та Криму

У Байдена висунули вимогу Путіну щодо Донбасу та Криму
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Бйдена знову звернулася до російського президента Володимира Путіна з жорсткою вимогою. Так, державний секретар США Ентоні Блінкен і речник Державного департаменту Нед Прайс заявили, що на Росію потрібно тиснути, аби вона виконувала свої зобов’язання.

Джерело: Блінкен у  Twitter, речник Держдепу Нед Прайс у  Twitter

Держдеп США вимагає у Путіна закінчити війну на Донбасі та віддати Крим Україні

"Нам потрібно працювати разом, щоб звертати увагу на поведінку Росії, притягнути Росію до відповідальності за її дії та чинити тиск, аби Москва дотримувалась своїх міжнародних зобов’язань", - наголосив головний дипломат США Ентоні Блінкен.

З окремою заявою з цього приводу також виступив речник Державного департаменту США.

"Росія повинна виконувати свої зобов'язання згідно з Мінськими домовленостями та сумлінно працювати над припиненням конфлікту на сході України. Вона також повинна припинити незаконну окупацію Криму", - додав Нед Прайс.

Окрім того, Блінкен в соціальних мережах пояснив міжнародним партнерам, як потрібно змушувати команду очільника Кремля Володимира Путіна дотримуватися зобов’язань.

Глава Держдепу виступив проти Північного потоку-2

Нещодавно також державний секретар США Ентоні Блінкен нагадав, що адміністрація Джо Байдена виступає проти газопроводу "Північний потік-2". Ця заява пролунала під час зустрічі з його німецькмим колегою Хайко Маасом.

"Блінкен і Маас підкреслили важливість трансатлантичного співробітництва перед дестабілізуючою діяльністю Росії, Китаю та Ірану.Також Маас підкреслив важливість координації порядку денного НАТО на період до 2030 року, виведення військ з Афганістану та підтримки України перед обличчям агресії РФ", - йдеться в повідомленні.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?