Команда Меркель заговорила про санкції проти Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Меркель заговорила про санкції проти Північного потоку-2

Команда Меркель заговорила про санкції проти Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Член команди німецької канцлерки та очільник Міністерства закордонних справ ФРН Гайко Маас озвучив думку, що питання санкцій США проти "Північного потоку-2" остаточно не зняте з порядку денного, тому Росії не варто розслаблятися.

Джерело:  RTL/ntv

Німецька влада не виключає нових санкцій Штатів проти "Північного потоку-2"

Німецький дипломат звернув увагу на те, що уряд США дуже критично ставиться до російського проєкту і неодноразово розглядав санкції.

Журналісти поцікавилися у Гайко Мааса, чи очікує він від американського лідера Джо Байдена остаточної відмови від санкцій.

"Я б не сказав, що більше нічого не буде. І демократи, і республіканці не дуже позитивно ставляться до "Північного потоку-2", - попередив очільник МЗС ФРН.

Як стверджує Гайко Маас, обговорення останніх тижнів такі, що він може сподіватися на врегулювання ситуації з "Північним потоком-2" в найближчі місяці.

"Тож ця тема не завжди залишається конфліктною проблемою у справді великій співпраці між Німеччиною та США", - підкреслив німецький дипломат.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно команда очільника Білого дому Джо Байдена вирішила відмовитися від санкцій проти компанії-оператора "Північного потоку-2" - Nord Stream 2 AG і її керуючого директора Матіаса Варніга.

Американський лідер пояснює своє рішення не застосовувати санкції до ключової компанії-учасника будівництва скандального газогону "Північний потік-2" тим, що проєкт знаходиться на фінальному етапі, а також небажанням зашкодити відносинам з Європейським Союзом.

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" перебуває на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокують продовження процесу та змушують компанії масово покидати цей проєкт.

  • Піісля цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?