Команда Меркель звернулася до України з потужною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Меркель звернулася до України з потужною заявою

Команда Меркель звернулася до України з потужною заявою
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Німеччини Гайко Маас 8 травня, в День пам'яті і примирення, направив українській владі лист. У ньому представник команди канцлерки Німеччини Ангели Меркель запевнив українців, що Німеччина на боці України.

Джерело: Facebook глави МЗС України Дмитра Кулеби

У листі Маас підкреслив, що дата 8 травня однаково важлива для Німеччини і України, адже це "день пам'яті про закінчення Другої світової війни, яка до сих пір залишається однією з найбільш вагомих дат" в історії обох країн.

"Сьогодні Німеччина стоїть на боці України і висловлює свою солідарність з нею, виступає на міжнародній арені за суверенітет і територіальну цілісність України і підтримує курс її євроатлантичних реформ", - запевнив Маас українців.

Лист глави МЗС Німеччини Гайко Мааса (фото - facebook.com/dmytro.kuleba)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відповів колезі. Він адресував Маасу лист, в якому подякував Німеччині за підтримку, але нагадав, що в день, коли світ згадує закінчення Другої світової війни в Європі, на Донбасі від російських куль продовжують гинути українські військові та мирні громадяни.

"Східний кордон України - це також східна межа демократичного світу. Щиро вдячний за твої зусилля заради припинення війни, яку Росія розв'язала проти України, і твою підтримку наших євроатлантичних реформ ... Завдяки цим зусиллям Україна і Німеччина будуть мати не тільки трагічне минуле, але і щасливе спільне майбутнє в об'єднаній Європі ", - підсумував в листі Кулеба.

Лист глави МЗС України Дмитра Кулеби (фото - facebook.com/dmytro.kuleba)

День пам'яті і примирення в Україні

8 травня Україна відзначає День пам'яті і примирення - пам'ять про всіх загиблих в 1939-1945 роках наша країна шанує одночасно з усім світом. Це свято було затверджене екс-президентом Петром Порошенко в 2015 році - до цього країна святкувала 9 мая День перемоги.

Підписаний Порошенко Закон "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років" закріпив нову традицію і два свята в сучасній Україні:

  • 8 травня - День пам'яті і примирення для вшанування пам'яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років;

  • 9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?