Команда Венедіктової опинилася в епіцентрі гучного скандалу: опубліковане відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Венедіктової опинилася в епіцентрі гучного скандалу: опубліковане відео

Команда Венедіктової опинилася в епіцентрі гучного скандалу: опубліковане відео

Українським журналістам вдалося дізнатися резонансну інформацію про одного з членів команди очільниці Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової. Під час нового розслідування виявилося, що перший заступник генпрокурорки Роман Говда, будучи прокурором столиці, обговорював із головою Окружного адміністративного суду Києва Павлом Вовком вигідне йому судове рішення. Як випливає з прихованих аудіорозмов, що велися у кабінеті Вовка, у лютому 2019 року до судді завітав Роман Говда, який на той момент був керівником прокуратури Києва. Він просив очільника ОАСК не поновлювати на посаді свого колишнього підлеглого Олександра Авдєєнка та пояснював Вовку, що на місце звільненого прокурора вже поставив "свою людину". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на фільм-розслідування агенції  "Слідство. Інфо" "Нарадча кімната".

Павло Вовк запевняв Говду, що прокурор не поновиться через очолюваний ним суд.

"Я знаю, ти ж казав. […] Дивись, він не виграє. Все нормально… Єдина інстанція, в якій можна бути в чомусь впевненим, це наша. Апеляція – ти будеш впевнений удвічі менше. Нехай валяється. От я вважаю, що це найбільш правильно. Не поспішати", — заявив тоді Вовк.

Вказано, що прохання Говди в ОАСК виконали, оскільки суд не поновив звільненого Авдєєнка. Що важливо розуміти, під час бесіди з журналістами "Слідства.Інфо" Говда зізнався, що мав розмову із Вовком про справу свого звільненого підлеглого. Однак, як стверджує заступник Ірини Венедіктової, "проблеми кримінальної там немає. Етична, можливо, є. Є порушення прокурорської етики".

Як уже згадувалося раніше, у травні Роман Говда став першим заступником очільниці Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової. За словами журналістів, посадовець може мати неформальний доступ до розслідування, в якому фігурують судді ОАСКу й він сам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ірина Венедіктова наголосила, що обіцяні посадки в нашій країні все-таки відбуваються.  Вона також зазначила, що уже готова прийти до Верховної Ради у будь-який час і відзвітувати про свою роботу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?