Команда Зеленського "вигризла" рішення НАТО щодо України — МЗС
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського "вигризла" рішення НАТО щодо України — МЗС

Команда Зеленського "вигризла" рішення НАТО щодо України — МЗС
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Дмитро Кулеба зізнався, що ще за кілька днів до саміту НАТО у тексті його декларації не було згадки про ПДЧ для України, яка у підсумку увійшла в схвалений документ, однак команді Володимира Зеленського все-таки вдалося переконати Альянс та "вигризти" важливе рішення блоку.

Джерело: Facebook-сторінка Дмитра Кулеби

Україна в останній момент "вигризла" згадку про ПДЧ у рішенні НАТО

Кулеба звернув увагу на те, що на перший погляд союзники НАТО своєю декларацією 14 червня просто підтвердили відданість своєму ж рішенню 2008 року.

Проте, як стверджує дипломат, ця декларація особлива, серед іншого тому, що ще за кілька днів до саміту Альянс не мав наміру згадувати у своєму рішенні про ПДЧ для України.

"Це правда, що ми її (згадку про ПДЧ. – ред.) буквально вигризли в останній момент завдяки власній наполегливості, чесній розмові з НАТО та твердій підтримці ключових наших друзів", - наголосив Дмитро Кулеба.

За словами українського дипломата, декларації самітів НАТО ухвалювалися у 2014, 2016 та 2018 роках, проте у жодній з них союзники не згадували ПДЧ для України.

Дмитро Кулеба наголошує, що вчорашня декларація має набагато ширший контекст, бо це по суті план дій нового НАТО, в якому США помирилися з рештою союзників і тепер з новими силами Альянс працюватиме над досягненням поставлених цілей.

"Тож якщо врахувати контекст, це дуже добра для нас декларація. Але я завжди чесно говорю партнерам, що за добрими деклараціями мають йти добрі дії. І найкраща така дія - надання Україні ПДЧ у 2022 році", - додав український дипломат.

Як стверджує очільник МЗС, офіційний Київ не будеь миритися з ситуацією, коли окремі держави-члени НАТО реформи в Україні використовують як виправдання для приховування власного небажання дратувати Путіна.

"Україна буде членом НАТО. Щодо цього є згода і в Альянсі, і в Україні. І чим швидше ми станемо на шлях ПДЧ, тим сильнішою ставатиме Україна та євроатлантичний простір загалом", - заявив Дмитро Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?