Команда Зеленського звинуватила Путіна у газовому шантажі
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського звинуватила Путіна у газовому шантажі

Команда Зеленського звинуватила Путіна у газовому шантажі
Джерело:  online.ua

Напередодні очільник Кремля Володимир Путін заявив, що офіційна Москва готова збільшити обсяги поставок газу до Європи, проте є умова – це станеться через "Північний потік-2". Команда українського лідера Володимира Зеленського називає такі висловлювання російського президента шантажем.

Джерело: сайт МЗС України

Кулеба заявив про шантаж Путіна проти України

"Це – шантаж, це використання газу як зброї у міжнародних відносинах. У спільній заяві США та Німеччини з приводу "Північного потоку-2" зазначено наступне: якщо Росія почне використовувати газ як зброю у міжнародних стосунках, Німеччина почне вживати заходи у відповідь", – наголосив український дипломат.

Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що команда Володимира Путіна уже використовує газ, як зброю. Очільник МЗС України плекає надію, що офіційний Берлін незабаром висловить свою чітку позицію з цього приводу.

За словами українського дипломата, позиція команди Володимира Зеленського щодо "Північного протоку-2" залишається непохитною та незмінною. Він вкотре нагадав про те, що "Нафтогаз", і Операт ГТС України хочуть долучитись до процесу сертифікації російського газопроводу. Не можна також не згадати про те, що раніше Брюссель обіцяв, що до "Північного потоку-2" застосують третій енергетичний пакет.

"Всі ці елементи повинні надіслати Росії чіткий сигнал, що російський шантаж газом не просто є неприпустимим, а завжди отримуватиме відсіч об'єднаної Європи", - наголосив український дипломат.

Нагадаємо, нещодавно очільника Кремля Володимир Путін заявив, що уже 22 жовтня німецький регулятор може надати дозвіл на постачання газу через "Північний потік-2". Труба, мовляв, вже заповнена і 17,5 мільярда кубів газу готові до транзиту.

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" доволі довго перебувало на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокували продовження процесу та змушували компанії масово покидати цей проєкт.

  • Після цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

  • 21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

  • 10 вересня 2021 року "Газпром" заявив про завершення будівництва "Північного потоку-2". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?