Командир взводу Інтернаціонального легіону загинув на фронті в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Командир взводу Інтернаціонального легіону загинув на фронті в Україні

Командир взводу Інтернаціонального легіону загинув на фронті в Україні
Джерело:  online.ua

На війні в Україні загинув командир взводу Інтернаціонального легіону Міхал, який був громадянином Польщі. Цю новину уже офіційно підтвердив міністр канцелярії Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик.

Джерело: Міхал Дворчик

Командир взводу Інтернаціонального легіону загинув на полі бою в Україні

Як повідомляє Дворчик, ще один український солдат - громадянин Польщі - загинув на фронті 24 березня, а двоє, які тримали важкі поранення декілька днів тому, досі знаходяться у важкому стані.

На жаль, це не найкращий час. Сьогодні загинув ще один український солдат - громадянин Польщі, а двоє - поранені кілька днів тому - досі перебувають у важкому стані, – написав міністр канцелярії Ради міністрів Польщі.

Фото - скриншот

Більше про загиблого розповів журналіст Polsat News в Україні Матеуш Лаховський.

За словами останнього, Міхал воював проти російського вторгнення з квітня минулого року.

Він боровся за свободу України і безпеку Польщі - він говорив про це багато разів. Його контракт закінчувався через місяць, і він хотів повернутися на батьківщину і знову служити в польській армії, - зазначив журналіст.

Окрім того, наголошується, що місяць тому український лідер Володимир Зеленський нагородив загиблого поляка орденом "За мужність".

Коли він був поранений кілька місяців тому, він зміг відпочити і залишитися вдома на Різдво. Але на Різдво він вже був на фронті зі своїми солдатами, - розповідає журналіст.

Команда online.ua зняла фільм "Інтернаціональний Легіон. Воля без кордонів"

"Інтернаціональний Легіон. Воля без кордонів" — це документальний фільм про іноземців, які воюють за Україну проти Росії від початку повномасштабного вторгнення.

Стрічку створила команда online.ua за сприяння ГУР Міноборони України.

Рік тому Інтернаціональний Легіон розпочав виконувати бойові завдання.

Лави Легіону продовжують поповнюватись добровольцями з понад 50 країн світу, а Україна з глибокою вдячністю приймає допомогу від іноземних захисників.

Варто зазначити, що також доступна  англійська версія  документальної стрічки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?