Командувач ООС розкрив можливі сценарії наступу російських військ
Категорія
Україна
Дата публікації

Командувач ООС розкрив можливі сценарії наступу російських військ

Командувач ООС розкрив можливі сценарії наступу російських військ
Джерело:  online.ua

На тлі накопичення російських військ біля українських кордонів, підтримувані Кремлем бойовики вперше з 2017 року застосували артилерію калібру 122 мм поблизу Станиці Луганської. Хоча видимого проведення ними підготовки до наступальних дій керівництво ООС не бачить, але до можливої спроби оточити ЗСУ готується. Про це, а також про відпрацювання новітнього озброєння, зокрема, "Байрактарів", розповів командувач оперції Олександр Павлюк.

Джерело:  інтерв'ю для "Радіо Свобода"

Українська сторона моніторить не лише ситуацію з боку нерегулярних формувань, а й з боку підрозділів, які Росія розташувала біля кордону з Україною. Послідовність дій на випадок вторгнення вже відточують.

Ми відпрацьовуємо всі варіанти можливих дій. Як наступ незаконних збройних формувань, посилених російськими підрозділами, так і можливість вторгнення їх регулярних військ зі сторони північних кордонів нашої держави. Ці плани відпрацьовані, люди тренуються. Постійно удосконалюємо свою майстерність в цьому напрямку. Збройні сили вже 8-й рік стоять і виконують свої обов'язки. Залишилось тепер, щоб це дійсно був єдиний кулак – і армія, і тил, і все решта. Ви розумієте, про що я хочу сказати.

– Олександр Павлюк, командувач ООС

Після появи в зоні проведення бойових дій «Байрактарів» – дуже посилюється система РЕБ і система ППО за рахунок уже російських фахівців на російській техніці. Чітко видно, що на тій стороні зараз переважають панічні настрої, зазначає Павлюк.

 У випадку прямого нападу Росія понесе великі втрати

Аналізуючи сценарій можливого оточення регулярними російськими військами сил ООС, командувач зазначив, що якщо це і відбудеться, ворожі війська понесуть великі втрати. Попри це, Росія може спробувати охопити з кількох сторін. Та такий хід подій українські армійці розглядають ще з 2017-2018 років.

Одне з ключових питань щодо наступу – це було охоплення і відрізання від основних сил угруповання українських Збройних сил, яке знаходиться тут, на Донбасі. Тому що йти в лоб – це для них дуже небезпечно, це величезні втрати з їхнього боку, тому, як один із варіантів, ми розглядаємо це охоплення, відрізання нас від основної частини, а потім спроба поетапного знищення. Тому це питання ми враховуємо, посилюємо відповідні напрямки, вивчаємо розгортання наших резервів на відповідних рубежах.

– Олександр Павлюк, командувач ООС

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?