Командувач Сил спецоперацій США в Європі приїхав в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Командувач Сил спецоперацій США в Європі приїхав в Україну

Командувач Сил спецоперацій США в Європі приїхав в Україну
Джерело:  online.ua

В Україну приїхав командувач Сил спеціальних операцій США в Європі Девід Тейбор. Він уже особисто ознайомився з рівнем підготовки частин спеціального призначення, дислокованих в Очакові Миколаївської області.

Джерело: пресслужба Міноборони України

Відзначається, що Тейбор приїхав в Україну, щоб побачити і оцінити рівень військового співробітництва, підготовки та взаємодії між морськими підрозділами спеціальних операцій України і Сполучених Штатів Америки. Разом з командувачем ССПО України - генерал-майором Григорієм Галаганом він оглянув навчально-тренувальну базу центру, обговорив нові можливості для навчання операторів і поліпшення взаємодії в сфері виконання завдань підрозділами.

"Спільне прагнення нашої держави та її партнерів до суттєвих якісних змін є запорукою подальшого розвитку як морської компоненти, так і Сил спеціальних операцій в цілому. Придбання нових здібностей - необхідна умова для забезпечення комплексу виконання завдань, що стоять перед нами. І чималу роль в цьому відіграє тісний контакт, підтримка і досвід наших партнерів зі Сполучених Штатів та їхніх союзників ", - зазначив Григорій Галаган під час переговорів з Тейбор.

Військова допомога США Україні

У Міноборони США дуже серйозно стурбовані тим, що відбувається біля кордонів України і агресивним настроєм Кремля. Президент США Джо Байден стверджує, що не залишить Україну наодинці в боротьбі за незалежність у війні з Росією.

Як відомо, США постачають Україні як летальну, так і нелетальнузброю. На 2021 фінансовий рік Конгрес виділив $408 млн для надання допомоги Україні в сфері безпеки.

В рамках нового пакета військової допомоги США Україні передадуть два малих бойових катери Mark IV. Також українська сторона отримає додаткові контрбатарейні радари, тактичне обладнання та устаткування для медичної допомоги військовим.

Іншу військову допомогу нададуть, коли Міноборони США спільно з Держдепартаментом підтвердять, що Україна досягла значного прогресу в ключових оборонних реформах.

У Пентагоні кажуть, що з 2014 року США виділили Україні більше 2 млрд доларів військової допомоги. Так, в минулому році Штати передали Україні нову партію ракет Javelin, рацій та боєприпасів більш ніж на 60 мільйонів гривень і наметове містечко вартістю 1,5 млн доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?