Командування Міноборони РФ вкрало більшу частину грошей на війну проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Командування Міноборони РФ вкрало більшу частину грошей на війну проти України

Командування Міноборони РФ вкрало більшу частину грошей на війну проти України
Джерело:  online.ua

У новому розслідуванні представників команди опозиційного політика Олексія Навального йдеться про масштабну корупцію та кражу більшості грошей на війну проти України вищим керівництвом Міноборони РФ.

Джерело: проект FreeДом

Керівництво Міноборони РФ вкрало майже всі гроші на війну проти України 

Корупція в Росії настільки поширена, що фактично нічого не працює. Не працює все, що пов'язано з державою. Вони не в змозі вести військові дії. 80% грошей, які повинні були піти на війну, були вкрадені, й це добре, - зазначає міжнародний фінансист Білл Браудер.

Зокрема, яскравим прикладом є корупційна діяльність заступника голови Міноборони РФ Олексія Криворучка.

На думку адвоката Миколи Полозова, корупція дуже сильно вплинула на боєздатність російської армії, що прекрасно видно на прикладі "успіхів" кремлівської армії в Україні.

Завдяки таким чиновникам, як Шойгу і Криворучко, російські танки залишаються без динамічного захисту і стають досить легкою мішеню.

Корумпована сутність путінського режиму та його чиновників, вона якраз проявляється в тому, що протягом тривалого часу, понад 20 років, основною ідеєю було якомога більше накрасти на тих посадах, при тих можливостях, які були у цих чиновників. І цим накраденим забезпечити майбутнє для своїх дітей, - зазначив Полозов.

За словами співробітника "Фонду боротьби з корупцією" Руслана Шаведдінова, Міноборони РФ - одне з найбільших корумпованих державних відомств. І тому Шойгу сам став казково багатим й "озолотив " своє сімейство. У його оточенні в цьому міністерстві теж всі корумповані.

За словами Шаведдінова, Міністерство оборони РФ було одне з найбільш корумпованих і непопулярних у народі відомств, на яке виділялося з кожним роком все більше грошей з бюджету. І при цьому все більше і більше кралося. Він наголосив, що ніхто не займався ні реформуванням армії, ні якоюсь підготовкою власних солдатів.

Вони не були готові до цієї війни, вони жили, займаючись просто збагаченням і розтягуванням бюджету по кишенях, - підкреслює представник ФБК.

При цьому кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін не переймається через вкрай високий рівень корумпованості і власних силових структурах.

Не ставить він таке запитання. Шойгу знає, щоб таких питань не було, якогось дрібного підрядника Міноборони РФ періодично теж Шойгу висвітлює для преси. Підрядника садять, і тоді "спливають" ті величезні суми, які крадуться, - пояснив Шаведдінов.

Крім того, у Путіна немає питань з приводу грошей, виділених на армію, ще й з тієї причини, що взамін на накрадене чиновники Міноборони готові виконати будь-який, найбільш "брудний", наказ глави РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?