Конгрес США готує законопроєкт про заборону поставок нафти з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Конгрес США готує законопроєкт про заборону поставок нафти з РФ

Конгрес США готує законопроєкт про заборону поставок нафти з РФ
Джерело:  online.ua

За словами керівника Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, наразі вивчаються варіанти законодавчої заборони на купівлю російської нафти через збройну агресію проти України.

Джерело:  The Hill

США планують заборонити купівлю нафти РФ через збройну агресію проти України

Наш закон заборонить імпорт російської нафти і енергоносіїв до Сполучених Штатів, анулює нормальні торговельні відносини з Росією і Білоруссю, і зробить перший крок для відмови Росії у доступі до Світової організації торгівлі. Ми також уповноважимо виконавчу гілку влади збільшувати тарифи на російський імпорт, - зазначила Пелосі у зверненні до конгресменів. 

За її словами, адміністрація президента США Джо Байдена направила до Конгресу запит на виділення 10 млрд доларів у якості гуманітарної, воєнної та економічної підтримки України в умовах війни з РФ.

Конгрес має намір схвалити це надзвичайне фінансування цього тижня як частину комплексного законодавства про урядове фінансування, - повідомила Пелосі.

Тим часом, за оцінками представників Пентагону, величезна колона військової техніки окупантів під Києвом досі залишається стояти на місці.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Незалежні спостерігачі допускають, що, скоріш за все, російські загарбники застрягли у багнюці та витратили все пальне.

Під час брифінгу представників Міноборони США було зазначено, що війська окупантів за минулу добу істотно так і не просунулись вперед.

За оцінкою Пентагону, Росія задіяла 95% сил і засобів, зосереджених біля кордонів України до початку вторгнення.

Представники Міноборони США вже нарахували понад 600 ракет, випущених російськими окупантами по території України.

Однак у Пентагоні не змогли підтвердити використання РФ касетних боєприпасів або вакуумних бомб.

Представник Міноборони додав, що система протиповітряної та протиракетної оборони України все ще ефективна і продовжує активно використовуватися. Хоча, уточнив він, Росія не залишає спроб завоювати панування в українському повітряному просторі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?