Конгрес США планує виділити 44,9 млрд дол термінової допомоги Україні і членам НАТО
Категорія
Економіка
Дата публікації

Конгрес США планує виділити 44,9 млрд дол термінової допомоги Україні і членам НАТО

Конгрес США планує виділити 44,9 млрд дол термінової допомоги Україні і членам НАТО
Джерело:  online.ua

20 грудня стало відомо, що Конгресі США почали розглядати законопроєкт про фінансування уряду на суму 1,7 трлн доларів, який передбачає 44,9 млрд доларів додаткової надзвичайної допомоги Україні та союзникам по НАТО.

Джерело:  Reuters

Україна може отримати масштабну допомогу від США

Як вдалося дізнатися журналістам, лідери Сенату та Палати представників США налаштовані на оперативне прийняття законопроєкту та відправку його очільнику Білого дому Джо Байдену до кінця тижня, щоб не допустити перебоїв у роботі уряду.

Що важливо розуміти, демократи та республіканці доволі довго дискутували щодо того, скільки коштів повинно бути витрачено на військові та невійськові програми.

До законопроєкту включено 44,9 млрд доларів США у вигляді додаткової надзвичайної допомоги Україні та союзникам по НАТО. Ці кошти будуть виділені на додаток до рекордних $858 млрд оборонних витрат на цей рік. Невдача з ухваленням законопроєкту може призвести до часткового призупинення роботи уряду США в суботу напередодні Різдва, і, можливо, до багатомісячного протистояння після того, як республіканці візьмуть під контроль Палату представників 3 січня, - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, місяць тому американський лідер Джо Байден звернувся до Конгресу із публічним закликом виділити 37,7 мільярда доларів Україні як екстрену допомогу на тлі вичерпання уже схвалених витрат у межах тимчасового бюджету.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?