Конкурент Трампа від республіканців на виборах виступив проти допомоги США Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Конкурент Трампа від республіканців на виборах виступив проти допомоги США Україні

Конкурент Трампа від республіканців на виборах виступив проти допомоги США Україні
Джерело:  online.ua

Конкурент колишнього президента США Дональда Трампа на майбутніх президентських виборах від Республіканської партії, губернатор Флориди Рон Десантіс цинічно заявив, що допомога Україні у розв'язаній Кремлем злочинній війні нібито не відповідає інтересам США.

Джерело:  Politico

Чому Десантіс виступає проти підтримки України 

У той час як у США багато життєво важливих національних інтересів — забезпечення безпеки наших кордонів, вирішення кризи готовності наших військових, досягнення енергетичної безпеки та незалежності, а також стримування економічної, культурної та військової могутності Комуністичної партії Китаю, — все більше заплутування в територіальну суперечку між Україною та Росією не є одним із них, - заявив Десантіс журналістам Fox News.

Політик офіційно ще не оголосив про свою участь у праймеріз від республіканців, однак повторює риторику спікера Палати представників Кевіна Маккарті, який ще минулого року розкритикував адміністрацію президента США Джо Байдена за надання Україні занадто великих сум без відповідних перевірок.

На думку Десантіса, необхідно домогтись миру в Україні, однак надання українським військовим ракет та сучасної зброї, зокрема, винищувачів F-16 і ракет великої дальності створює ризик втягнення США у відкриту війну з РФ.

Що схожого між заявами Десантіса та Трампа

Зауваження Десантіса загалом збігаються із заявами експрезидента Дональда Трампа, який сказав, що захист України від Росії не є життєво важливим інтересом США, але життєво важливий для Європи.

У своїй заяві Десантіс наголосив на пріоритетності оборони США, особливо на південному кордоні.

Ми не можемо віддавати пріоритет втручанню в ескалацію зовнішньої війни над захистом нашої власної батьківщини, особливо враховуючи, що десятки тисяч американців щороку гинуть від наркотиків, які контрабандою переправляються через наш відкритий кордон, а наші арсенали зброї, критичні для нашої власної безпеки, швидко виснажуються, - заявив американський політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?