Корнієнко пояснив, що буде з вільною економічною зоною на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Корнієнко пояснив, що буде з вільною економічною зоною на Донбасі

Корнієнко пояснив, що буде з вільною економічною зоною на Донбасі
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський організував резонансне опитування, у якому українців питали про вільну економічну зону на Донбасі. Лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко пояснив, що буде далі з цією ініціативою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика після публікації попередніх результатів опитування.

За його словами, питання про економічну зону потребує подальшої суспільної дискусії.

"Що стосується вільної економічної зони, то з урахуванням масштабу підтримки це питання ще потребує дискусії в суспільстві", - пояснив Корнієнко.

Згідно з попередніми даними "Слуги народу", введення вільної економічної зони підтримали менше половини виборців, однак проти також виступили менше половини - 47% та 46,48% відповідно.

Нагадаємо, загалом в опитуванні було 5 питань "від президента". Вони були окрім Донбасу пов'язані зі ставленням населення до довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах, використання Будапештського меморандуму для відновлення територіальної цілісності, медичного канабісу для важкохворих, скорочення чисельності нардепів до 300.

Це опитування стало приводом для критики Володимира Зеленського, його звинуватили у спробі провести референдум під виглядом соціального опитування на кшталт "екзитполу".

Як повідомляв ONLINE.UA, усі відповідні ініціативи, які згадувалися в опитуванні, спрямують на обговорення у Верховну Раду, стверджують у фракції "Слуга народу". Першим питанням повинно стати зменшення кількості парламентарів, бо воно набрало надзвичайну підтримку.

Корнієнко нагадав про голосування у минулому за проєкт такого закону, документи пройшли перше читання й отримали підтвердження з боку Конституційного суду у відсутності порушень Основного закону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?