Кравчук поставив крапку в скандалі навколо його бесіди з ватажком ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Кравчук поставив крапку в скандалі навколо його бесіди з ватажком ОРДЛО

Кравчук поставив крапку в скандалі навколо його бесіди з ватажком ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Кілька днів тому глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук взяв участь у ток-шоу російського каналу, в яке пропагандисти включили призначеного Кремлем ватажка бойовиків так званої "ДНР" Дениса Пушиліна. Представник України вступив в суперечку з ватажком ОРДЛО, коли останній відверто заявив про намір поступово інтегрувати окуповані території в Росію. Після цієї бесіди Кравчука з Пушиліним виник скандал. Деякі представники української громадськості звинуватили Кравчука в тому, що він нібито "легітимізує" так звані "ЛНР" і "ДНР", ведучи переговори з їх представниками. Кравчук вирішив поставити крапку в цьому скандалі і нагадав українцям, що головним ворогом України є президент Росії Володимир Путіна, а не його маріонетка Пушилін. Про це Кравчук заявив в інтерв'ю DW, передає ONLINE.UA.

"Я дотримуюся позиції, що головне - не те, з ким ти говориш, а то, що ти говориш. Коли я говорив на першому російському каналі, вони включили Пушиліна. Ось, уявіть собі, я злякався і побіг з каналу. Що б про мені подумали? Перший президент злякався Пушиліна? Я з ним не спілкувався. Я йому поставив одне єдине питання. Він дійсно хоче побудови на Донбасі російської національної держави чи ні? Якщо він хоче, то про що ми говоримо на мінській конференції? Він сказав перед усім світом. Я домігся, що він дав офіційну відповідь ", - закрив скандальне обговорення своєї бесіди з ватажком ОРДЛО Кравчук.

Глава української делегації в ТКГ нагадав, що представники ОРДЛО на офіційному рівні присутні і на переговорах в мінському форматі. Тому він дивується, чому їх присутність там не викликає ні в кого питань, а його єдине питання Пушиліну на ТБ став приводом для скандалу.

"Хто ввів в мінський формат керівників тодішніх Донецької і Луганської областей (підконтрольних бойовикам районів цих областей - ред.)? Хто? Підписали разом з Кучмою, з Росією документ, дуже складний для нас. Дуже складний. І друге, на мінському форматі, на цих відеоконференціях, де Україна, ОБСЄ і Росія, були присутні представники того ж Пушиліна - Дейнего і Ніканорова. Представники. Я спілкуюся з ними? Так. Не я їх туди вводив, а до мене ввели. Таким чином виходить дивна річ, з представниками можна, а по ТВ не можна ", - обурений Кравчук.

Політики додав, що ні Пушилін, ні Дейнего, ні Ніконорова нічого не вирішують, а просто виконують вказівки Путіна, який є реальним ворогом України.

"Це люди, які не вирішують. Це люди, які виконують або через яких виконується. А вирішує Кремль і вирішує одна людина в Росії. Ім'я цієї людини - Володимир Володимирович Путін", - підсумував Кравчук.

Як відомо, Кравчук брав участь в ток-шоу на пропагандистському російському каналі 15 лютого. В ефір підключили ватажка терористичний організації "ДНР" Пушиліна і Кравчук кілька хвилин поговорив з ним після того, як ватажок бойовиків розповів про доктрину "Русский Донбас" і бажання приєднати ОРДЛО до Росії. Після цього ефіру Кравчук констатував, що домовитися з Росією по Донбасу практично неможливо. Він вважає, що потрібно дивитися правді в очі і не думати, що щось може змінитися найближчим часом, а також відповідати на всі обстріли бойовиків в зоні ООС, що не спостерігаючи осторонь як вони вбивають українських захисників.

Нагадаємо, кілька тижнів тому в окупованому Донецьку пройшов так званий форум за участю, в тому числі, російських політиків і пропагандистів. На форумі взяли доктрину "Русский Донбас", яка передбачає захоплення всієї території Донецької та Луганської областей України та приєднання їх до Росії. У Кремлі, до речі, відмовилися від цього "документа" і заявили, що Путін не збирається включати Донбас до складу Росії. При цьому спікер Кремля Дмитро Пєсков підкреслив, що РФ "займає послідовну і відповідальну позицію щодо захисту російськомовного населення Донбасу і продовжить захищати російських".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського назвали терміни завершення війни і повернення Донбасу. Представник української делегації в Тристоронньої контактній групі Сергій Гармаш вважає, що завершення війни на Донбасі і повернення контролю України над ОРДЛО відбудеться протягом найближчого десятиліття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?