Країни G7 наступного року нададуть Україні понад 30 млрд доларів підтримки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Країни G7 наступного року нададуть Україні понад 30 млрд доларів підтримки

Країни G7 наступного року нададуть Україні понад 30 млрд доларів підтримки
Джерело:  online.ua

"Велика сімка" у 2023 році продовжуватиме підтримувати Україну та надасть 32 мільярди доларів фінансової допомоги.

Джерело: Міністерство фінансів Німеччини, посилаючись на спільну заяву країн G7

Країни "великої сімки" нададуть понад 30 млрд доларів Україні

Як повідомляється, члени G7 у наступному році продовжуватимуть "твердо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно". Для цього мобілізуються власні бюджети країн, щоб надати необхідну українцям економічну підтримку.

Ми підтверджуємо наш спільний підхід до скоординованої бюджетної та економічної підтримки наступного року, відповідно до потреб України. Ми вже мобілізували до 32 мільярдів доларів бюджету та економічної підтримки України і продовжимо робити подальший прогрес, — сказано у документі.

Зазначається, що ця сума включає 18 мільярдів євро від Європейського Союзу, які доповнені державами-членами для покриття процентних витрат.

Також до цієї суми входить пакет підтримки США, який запропонувала адміністрація Байдена та котрий може бути ухвалений Конгресом найближчим часом.

Окрім того, до 32 млрд фінансової допомоги включили 500 мільйонів доларів у межах подальшої позики Світового банку та 115 мільйонів канадських доларів надходжень з каналського бюджету від імпорту з Росії та Білорусії.

Україна отримає 18 млрд євро в 2023 році

Нагадаємо, що 14 грудня Європарламент погодив виділення Україні 18 млрд євро, після того, як Угорщина наклала вето на початкову пропозицію.

Пакет допомоги на суму 18 млрд євро надається з десятирічним пільговим періодом. Держави-члени ЄС покриватимуть основну частину процентних витрат коштом зовнішніх цільових доходів.

У середньому Україна отримуватиме по 1,5 млрд євро на місяць впродовж 2023 року.

Довгострокова позика, яка надається на пільгових умовах, але за умови проведення реформ, покриватиме основні державні послуги, включаючи роботу лікарень, шкіл та забезпечення житлом. Пакет також покликаний допомогти зберегти макроекономічну стабільність і відновити інфраструктуру в Україні, яка зазнає постійних нападів з боку Росії, - зазначили в Європарламенті

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?