Кремль активно поширює фейки про марність допомоги Україні з боку Заходу
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль активно поширює фейки про марність допомоги Україні з боку Заходу

Кремль активно поширює фейки про марність допомоги Україні з боку Заходу
Джерело:  online.ua

Представники Центру продії дезінформації при РНБО наголошують, що цього тижня кремлівські пропагандисти активно поширювали фейкову тезу про марність військової допомоги США та країн Заходу Україні.

Джерело: Telegram-канал ЦПД

Кремль поширює фейки про марність військової допомоги Заходу

Зокрема, співзасновник групи Pink Floyd Р.Уотерс в інтерв'ю CNNзвинуватив президента США Джо Байдена у тому, що він "не намагається вмовити президента України Володимира Зеленського" сісти за стіл перемовин із Росією.

При цьому співав заявив, що нібито НАТО "спровокувало" російського диктатора Володимира Путіна на війну з Україною.

Крім того, американський журналіст Б.Свонн наполягає на тому, що громадяни США "даремно платять за "демократію" в Україні" і нібито санкції проти РФ "не діють".

Також видання The American Conservative опублікувало матеріал відомого своєю співзвучною пропаганді РФ риторикою експерта Д.Бендоу, в якому той наголошує, що заклики Зеленського про визнання Росії державою-спонсором тероризму нібито "лише ускладнюють перемовини з Кремлем".

В РНБО пояснюють, що на тлі успіхів українських військових ворог намагається тимчасово "заморозити" конфлікт, змусивши Україну сісти за стіл перемовин на вигідних для Москви умовах.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Зокрема, речник Східного угруповання військ Сергій Череватий спростував заяви армії РФ про захоплення селища Піски під Донецьком.

За словами Череватого, Піски перебувають під контролем України, однак ситуація там дуже важка, наразі тривають запеклі бої.

Цієї ночі окупанти вкотре намагалися штурмувати селище, хоча пропаганда бреше про те, що вони повністю його контролюють.

Окрім Пісків, є ще кілька гарячих точок. Росіяни також намагаються штурмувати Красногорівку, а 13 серпня знову йшли в наступ на Мар'їнку.

Водночас захоплення росіянами Пісків не матиме серйозного впливу на подальші його дії.

Поруч з селищем розташований Донецький аеропорт. Однак й його окупанти не зможуть використовувати через те, що він фактично зруйнований через бойові дії в 2014-2015 роках.

Наразі, за даними актуальної на 14 серпня карти бойових дій в Україні від сервісу  Liveuamap, наразі українські військові стримують спроби наступу кремлівської окупаційної армії за всіма напрямками.

Найбільш важкою залишається ситуація у Донецькій та Луганській областях.

За даними карти, противник намагався прорвати оборону ЗСУ у районі Долини на Слов’янському напрямку, втім наші захисники відбили безглузду спробу ворога.

На Краматорському напрямку окупанти спробували вести розвідку боєм у районі Серебрянки, але втекли після вогневої поразки.Тим часом районі Івано-Даріївки бої продовжуються.

Разом з тим на Бахмутському напрямку війська РФ намагалися також вести розвідки боєм біля Соледара, але зазнали поразки та втекли. Також росіяни вели наступальні дії у районі Зайцевого, але безрезультатно. Бої продовжуються.

Тим часом на Авдіївському напрямку ворог намагався штурмувати на за напрямками Красногорівки та Пєсков, але без успіху. Тривають бої у районі Первомайського.

На Харківському напрямку противник намагався провести розвідку боєм в районі Питомника, але зазнав втрат та втік.

Крім того, на Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти зробили спробу ведення розвідки боєм у районі населеного пункту Пречистівка, після поразки втекли.

У той же час військові 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого повідомили про знищення трьох броньованих машин армії РФ та ліквідацію 25 кремлівських загарбників.

Вдалий день - це коли знищили 3 БМП противника і змішали з землею близько 25 вороженьків! У Князівської піхоти ранок на Донбасі починається не завжди з кави, - повідомили військові.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?