Кремль озвучив плани щодо приєднання Донбасу до Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль озвучив плани щодо приєднання Донбасу до Росії

Кремль озвучив плани щодо приєднання Донбасу до Росії
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін не збирається поглинати і інтегрувати в Росію окупований Донбас. Такі плани, як стверджує спікер Кремля Дмитро Пєсков, нібито навіть не обговорюються.

Джерело: ТАСС

"Росія не планувала і не планує нікого поглинати, ніколи цим не займалася", - заявив Пєсков.

Таким чином представник Кремля прокоментував статтю Bloomberg, в якій йдеться про стурбованість Євросоюзу з приводу спроб Росії поглинути частину східної України і інтегрувати її в Росію.

Путін намагається інтегрувати Донбас до Росії - що говорять в ЄС

Офіційний Брюссель уже обговорює заходи допомоги Україні, спрямовані на запобігання поглинанню Росією окупованого Донбасу. Державам-членам ЄС представили внутрішній документ, в якому пропонуються варіанти для підвищення стійкості України до російської агресії. Вони передбачають:

  • посилення підтримки в боротьбі з гібридними погрозами, включаючи протидію кіберзагрозам і дезінформації;

  • сприяння українській програмі вакцинації від коронавіруса, "особливо вразливих груп, щоб уникнути подальшого ослаблення країни через тривалі медико-санітарні та соціально-економічні кризи";

  • підвищення енергетичної безпеки для зниження залежності від Росії;

  • посилення заходів щодо відмови у визнанні російських паспортів, виданих жителям Криму і деяких районів Донбасу;

  • розгляд питання про дозвіл Україні брати участь в деяких проектах ЄС в області безпеки.

Однак, не всі країни ЄС підтримують план Брюсселя. Деякі вважають, що в цих пропозиціях недостатньо приділено уваги реформам, які Україна повинна провести.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?