Кремль планує приховано мобілізувати близько 1 млн громадян РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль планує приховано мобілізувати близько 1 млн громадян РФ

Кремль планує приховано мобілізувати близько 1 млн громадян РФ
Джерело:  online.ua

За інформацією російських ЗМІ, таємний пункт оголошеного Путіним указу про часткову мобілізацію передбачає призов для участі у війні проти України близько мільйона осіб. 

Джерело: "Нова газета. Європа"

Кремль планує призвати на війну проти України близько мільйона громадян РФ 

Видання із посиланням на інформацію від представника Кремля зазначає, що спочатку під гриф "для службового користування" хотіли занести весь текст указу Путіна про мобілізацію. Але пізніше вирішили приховати лише пункт № 7 - про кількість тих, що підлягає мобілізації.

Цифру кілька разів виправляли і в підсумку зупинилися на мільйоні, - пояснює співрозмовник видання.

У кількох міністерствах РФ журналістів "НГ" запевнили, що вони ще не отримували текст указу Путіна, вони його бачили, як і широка публіка - сьомий пункт прихований плашкою.

Журналісти нагадали, що у Росії за розголошення документа під грифом "для службового користування", на відміну від документів під грифами "таємно", "цілком таємно" і вище, як правило, настає тільки дисциплінарна або адміністративна відповідальність.

Між тим радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович зазначає, що сукупні втрати кремлівської армії від початку повномасштабної війни проти України складають близько 150 тис військових вбитими та пораненими.

Ти розумієш, до речі, чому 300 тисяч оголосили? Хоча це ніфіга не 300 тисяч. І мобілізація не часткова, а повна насправді, це вони її так назвали. Жоден російський громадянин не зможе проконтролювати, а скільки ж реально призвали - 300, 305, 320, 340, 360 і так далі. Ніхто. Але цифра ця дуже проста. У них втрати сукупні під 150 і вони закликають подвійний комплект. Причому вони свідомо списали наступні 150 тисяч, а наступні 150, за їхнім задумом, повинні перемогти. Ось така історія, - наголошує Арестович.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?