Кремль поспішає ввести заборону на виїзд чоловіків з РФ за кордон
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль поспішає ввести заборону на виїзд чоловіків з РФ за кордон

Кремль поспішає ввести заборону на виїзд чоловіків з РФ за кордон
Джерело:  online.ua

Російські ЗМІ повідомляють про підгтотовку кремлівського керівництва до оголошення заборони на виїзд за межі країни чоловікам. 

Джерело:   "Медуза"

Кремль планує заборонити чоловікам виїзд за межі РФ 

За словами близького до адміністрації кремлівського диктатора Володимира Путіна співрозмовника видання, найбільш ймовірна дата введення заборони - 28 вересня.

За даними іншого джерела, це відбудеться після незаконних референдумів, які проводять в самопроголошених "ДНР", "ЛНР" і на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей України. Зазначається, що вони завершаться ввечері 27 вересня.

Співрозмовник припустив, що буде подоба "виїзних віз". Щоб покинути територію Росії, чоловікам доведеться отримувати дозвіл від військкомату.

Між тим представники розвідки Великої Британії підкреслили, що за рахунок мобілізованих можуть бути поповнені підрозділи Росгвардії.

Ці сили призначені для виконання функцій внутрішньої безпеки, щоб забезпечити безперервність режиму Путіна. Росгвардія була особливо погано підготовлена до інтенсивних боїв, з якими вона зіткнулася в Україні, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

У британській розвідці зазначають, що з огляду на потребу придушити зростання внутрішнього інакомислення в Росії, а також для виконання оперативних завдань в Україні Росгвардія, імовірно, перебуває під особливим навантаженням.

Є реальна ймовірність того, що мобілізація буде використана для посилення підрозділів Росгвардії додатковими живими силами, - зазначають представники британської розвідки.

За даними видання "Нова газета", сліпого на одне око, напівглухого та онкохворого 59-річного хірурга з Асбесту Свердловської області мобілізували до кремлівської армії та призначили командувати взводом, оскільки у нього звання старшого лейтенанта медичної служби в запасі.

Тато шокований, він навіть нічого не говорить, він у пригніченому стані, але намагається триматися і бути спокійним для того, щоб не засмучувати ні мене, ні маму, щоб ми не переживали. Він стриманий в емоціях, намагається їх ніяк не проявляти, - розповідає донька хірурга Поліна Дячок.

Відомо, що у чоловіка діагностовано сечокам'яну хворобу, рак шкіри першої стадії, також він сліпий на одне око і нічого не бачить без окулярів. Крім того, у нього астигматизм, гіпертонічна хвороба і він погано чує.

ФСБ перестає випускати чоловіків за межі РФ 

За інформацією глави правозахисної групи "Агора" Павла Чикова, громадянину, який перетинав кордон Росії і Казахстану, обмежено право на виїзд з РФ на підставі рішення військового комісаріату.

Ймовірно, з 28 вересня чоловікам мобілізаційного віку в РФ заборонять виїзд з країни.

За інформацією ЗМІ, це буде щось на кшталт "виїзних віз": для виїзду з Росії чоловікам доведеться отримувати дозвіл від військкомату.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?