Кремль прагне захопити весь пострадянський простір — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль прагне захопити весь пострадянський простір — Зеленський

Кремль прагне захопити весь пострадянський простір — Зеленський
Джерело:  online.ua

На думку президента Володимира Зеленського, кремлівський режим на чолі із диктатором та військовим злочинцем Володимиром Путіним прагне захопити всі країни зі складу колишнього СРСР.

Джерело: офіс президента України

Путін прагне окупувати території країн колишнього СРСР 

Зеленський зазначив, що Мінські домовленості заморозили конфлікт на сході України і дали Росії змогу підготуватись до повномасштабног конфлікту.

Глава держави згадав свою зустріч із лідерами "нормандської четвірки" у грудні 2019 року - Ангелою Меркель, Еммануелем Макроном та Володимиром Путіним.

Він підкреслив, що тоді переконував лідерів західних країн у тому, що Росія не зацікавлена у завершенні війни проти України.

Їй це не вигідно. І вона це перевірила і в Молдові, і в Грузії. Подивіться, що з цими державами… Їм не дали стати розвинутими державами з розвинутою економікою та високим ВВП. Їм не дали це саме заморожений конфлікт та Російська Федерація, - наголосив Зеленський.

Чого варта брехня Кремля про необхідність захисту власних кордонів 

Він також зазначив, що провокування Росією конфлікту у Молдові повністю заперечує заяви Кремля про необхідність захисту власних кордонів.

Ну які у неї кордони з Молдовою?... І у цьому вся Росія. Ні до чого кордони. Вона звертає увагу лише на ті держави, які були в Радянському Союзі. Вона хоче їх повернути і мати повну окупацію над усім, - пояснює президент.

Він підкреслив, що Україна не готова до "мирних" планів, які можуть призвести до заморожування війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?