Кремль розповів, з ким із України насправді веде переговори Путін
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль розповів, з ким із України насправді веде переговори Путін

Кремль розповів, з ким із України насправді веде переговори Путін
Джерело:  online.ua

Переговори по завершенню війни в Україні зайшли в глухий кут через вимоги російської сторони закріпити особливий статус Донбасу в Конституції. Але президент Росії Володимир Путін прекрасно обізнаний про те, що відбувається в Україні. Про це йому доповідають глава політради проросійської партії "ОТЗЖ" Віктор Медведчук, який, до речі є кумом голови Кремля, та інші представники українських партій. Про те, з ким із України насправді Путін веде переговори 27 грудня повідомив спікер Кремля Дмитро Пєсков. Він звинуватив президента України Володимира Зеленського та вище керівництво нашої країни в "пасивності", але підкреслив, що Путін затаїв образу на українського лідера ще з весни поточного року через те, що Зеленський "поклав на Радянський Союз відповідальність у розв'язанні Другої світової війни" . Про це Пєсков заявив в ефірі російського федерального каналу, передає ONLINE.UA.

"Путін чудово розуміє (що відбувається в Україні - ред.). У нього ж є контакти з представниками різних українських партій і так далі, до нього приїжджає Медведчук, вони спілкуються, тому він має інформацію про те, що там відбувається", - сказав Пєсков в інтерв'ю програмі "Москва. Кремль. Путін".

Спікер Кремля за традицією звинуватив команду Зеленського в пасивності. Він вважає, що "чим далі заходить ситуація, тим складніше стає це врегулювання". Пєсков запевнив, що лідери Франції і Німеччини нібито вже висловлювали Путіну своє розчарування діями української влади, правда, в жодній офіційній заяві Єлисейського палацу і Бундестагу про це жодного разу не згадувалося. У всіх переговорах із Зеленським, канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон запевняли Зеленського в незламній підтримці і вітали всі зусилля офіційного Києва в рамках реалізації Мінських угод.

Пєсков також поскаржився на те, що ні Зеленський, ні інші представники влади України не дзвонять Путіну. При цьому спікер Кремля визнав, що Путін також не горить бажанням проводити переговори із Зеленським, оскільки образився на нього за слова про Велику вітчизняну війну.

"Слова президента України Володимира Зеленського, зроблені ним на початку року в Польщі - тоді він поклав на Радянський Союз відповідальність у розв'язанні Другої світової війни - "сильно резанули" не тільки слух і серце Путіна, а й величезну кількість наших ветеранів і взагалі всіх, що живе на території колишнього СРСР і чиї предки брали участь у Великій Вітчизняній війні ", - додав Пєсков.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський визначився, як буде домовлятися з Путіним по Донбасу. Він вважає важливим прямий діалог з президентом РФ Володимиром Путіним і готовий з ним домовлятися тет-а-тет. Але поки Зеленський не дзвонить Путіну, так як, за словами президента, немає предмета для розмови. Однак Зеленський готовий до особистих переговорів з главою Кремля, якщо продовжиться затримка з зустріччю радників лідерів нормандської четвірки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?