Кремль замовив в Ірану близько 1 тис ударних БПЛА
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль замовив в Ірану близько 1 тис ударних БПЛА

Кремль замовив в Ірану близько 1 тис ударних БПЛА
Джерело:  online.ua

Відомий ліванський дослідник і журналіст Елайджа Маг'є заявив, що Кремль підписав контракт із Іраном на придбання близько 1 тис ударно-розвідувальних БПЛА.

Джерело: сайт Елайджі Маг'є

Кремль замовляє в Ірану безпілотники для залучення у війні проти України

Росія підписала контракт з Іраном на покупку 1000 БПЛА після того, як Іран поставив кілька літаків і тренажер, на якому тренувалися російські офіцери. Перші дрони вже застосовувалися в Україні, - зазначає Маг'є. 

За його словами, протягом останнього десятиліття РФ не приділяла уваги та не інвестувала в індустрію виробництва ударних дронів, а зосередилася на розробці гіперзвукових ракет, випередивши в цьому напрямку США.

В тім, війна в Україні довела необхідність забезпечення армії ударними та розвідувальними БПЛА.

Як пише Маг'є, своєю чергою Іран розробив як високоточні ракети великої дальності, здатні досягати об'єкти на відстані до 2000 км, які успішно застосовувалися в Іраку і Сирії проти різних цілей, так і працював над розвитком індустрії дронів.

Фото - wikimedia.org

Маг'є нагадує, що іранці використовували цю технологію в Сирії та передали її своїм союзникам в Лівані, Сирії, Іраку і Ємені, а також палестинцям в Газі.

Закупівля безпілотників Росією, є важливим показником, що підтверджує якість розвитку іранської промисловості, якій вдалося зробити найдосконаліші безпілотники. Зокрема такі, як Shahid 129, які можуть літати понад 24 години. Саме це і приваблювало Росію, особливо для використання у війні в Україні, - зазначив Маг'є.

Між тим, за інформацією журналістів видання The New York Times, влучні удари ЗСУ по тиловим позиціям армії РФ сильно виснажують потенціал кремлівської армії, сповільнюючі її просування на Донбасі та створюючі вразливі місця на півдні України.

Видання зазначає, що з весни до літа українські військові зазнавали обстрілів російської артилерії на сході України, неухильно втрачаючи позиції і до 200 солдатів за день.

Але останніми тижнями стратегія ЗСУ змінилася, і українська армія досягає успіху в уповільненні просування армії РФ.

Україна, завдяки зростанню постачання арсеналу західної зброї великої дальності і місцевим бійцям, відомим як партизани, змогла завдати удару по російських військах глибоко в тилу ворога, порушивши критичні лінії постачання, і все частіше завдає ударів по цілях, які мають ключове значення для бойового потенціалу Москви, - йдеться у матеріалі видання.

Одним з таких ударів видання називає серію вибухів на авіабазі на окупованому Кримському півострові, в результаті яких було знищено не менше восьми бойових літаків.

Такий підхід особливо добре підходить для Херсонської області, де ЗСУ вдалося завдати удару по останньому з 4 мостів, від яких залежить постачання окупантів в Херсоні, вважають журналісти.

В результаті тисячі російських військовослужбовців опинилися в небезпеці бути ізольованими і відрізаними від постачання, - зазначають журналісти.

У NYT також зауважують, що хоча українські військові не досягли значних територіальних успіхів, їм вдалося уповільнити просування Росії і зупинити важкі втрати, які Україна зазнала за останні місяці.

Ідея, за словами українського командування, полягає в тому, щоб зробити умови настільки неприйнятними, щоб Росія самостійно відступила за Дніпро перед обличчям очікуваної української контратаки. ... Шлях України, як стає все більш очевидним з кожним днем, полягає в нанесенні ударів, які підривають здатність Москви підтримувати сили, розгорнуті нею на фронті, - зазначають автори матеріалу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?