Кремлівська армія перекидає значні сили у Запорізьку область
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремлівська армія перекидає значні сили у Запорізьку область

Кремлівська армія перекидає значні сили у Запорізьку область
Джерело:  online.ua

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що поки українські військові ведуть контрнаступ у напрямку Лиману на півночі Донеччини, керівництво кремлівської армії перекидає додаткові сили у Запорізьку область для посилення оборони. 

Джерело:  ISW

Окупанти готуються до масштабного контрнаступу ЗСУ у Запорізькій області

Аналітики звертають увагу на успіхи контрнаступу ЗСУ поблизу Лиману на Донеччині. Однак поки не має офіційних підтверджень продовження боїв поблизу Лиману та Ямполя.

При цьому військові кремлівської армії здійснюють обмежені атаки в районі звільненого Куп'янська.

У той же час окупанти продовжують атаки в районі Бахмуту та Авдіївки, а також обстрілюють Слов'янську ТЕЦ та інші об'єкти критичної інфраструктури на сході України.

Аналітики зазначають, що росіяни здійснили регулярні обстріли на заході Донецької області та сході Запорізької області, а також перекинули додаткові сили на лінію фронту в Запорізькій області.

Зокрема, йдеться про підрозділ російської 42-ї мотострілецької дивізії. За даними ISW, кілька бронетранспортерів 35-ї та 74-ї мотострілецьких бригад проїхали через Розівку Запорізької області, ймовірно, до позицій уздовж лінії фронту.

Як проходить наступ ЗСУ на півдні України

Наразі ЗСУ проводять операцію з блокування підрозділів кремлівської армії на Херсонщині. По складах та командних пунктах кремлівських загарбників регулярно завдаються потужні удари, а саме у Херсоні, Новій Каховці, Бериславському районі.

Не мало важливим є той факт, що ЗСУ знищили російські безпілотники під час ведення повітряної розвідки Костирки (на південний схід від Високопілля) та Новодмитрівки на східному березі річки Інгулець вздовж траси Т2207. Тобто, посилення повітряної розвідки росіян в цих районах може свідчити про те, що ворог перемістив сили з цього сектора фронту.

Кінетична активність відзначена в тих же районах, що й раніше - неподалік річки Інгулець, Херсон та Високопілля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?