Кримські татари розповіли про жахливі тортури ФСБ із застосуванням струму
Категорія
Політика
Дата публікації

Кримські татари розповіли про жахливі тортури ФСБ із застосуванням струму

Кримські татари розповіли про жахливі тортури ФСБ із застосуванням струму
Джерело:  online.ua

Адвокат затриманого в Сімферополі кримського татарина Азіза Ахтемова повідомив, що стосовно його підзахисного застосовувалися недозволені заходи - надягання мішка на голову, утримання в наручниках, застосування електроструму, побої. Під таким тиском він змушений був дати свідчення.

Джерело: Радіо Свобода

14 вересня у адвоката Ісляма Веліляєва була зустріч з Ахтемовим в слідчому управлінні ФСБ. Під час зустрічі затриманий розкрив адвокату деталі свого затримання. Також заявив, що не погоджується з висунутими проти нього звинуваченням.

Російські силовики публічно не коментують заяву адвокатів фігурантів «справи про диверсію», що стосується застосування тортур з боку співробітників служби до заарештованих кримськотатарських активістів.

Затримання кримських татар

Минулого тижня в ФСБ Росії повідомили, що затримані «за підозрою в скоєнні диверсії на газопроводі в Криму 23 серпня цього року дали свідчення». За цими даними, на «відео допиту двох з них, поширеного ФСБ, чоловіки докладно розповіли, від кого отримували інструкції та як влаштували підрив газопроводу в селі Перевальне».

Уповноважені представники ФСБ Росії в свою чергу заявляють, що «диверсія була організована Головним управлінням розвідки (ГУР) Міністерства оборони України». Українське відомство в свою чергу називає звинувачення з боку ФСБ провокаційним.

Під час візиту конгресменів США, глава українського МЗС Дмитро Кулеба поінформував про нову хвилю затримань кримських татар на окупованому півострові і попросив посилити тиск на російську владу в цьому питанні.

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова звернулася до Верховного комісара ООН Мішель Бачелет у зв'язку з цими новими затриманнями.

Погрози учасникам Кримської платформи

"Переконані, що відповідні кроки окупаційної адміністрації Російської Федерації щодо Нарімана Джеляля пов'язані з його громадською і політичною діяльністю, зокрема з його участю в якості спікера на різних майданчиках саміту Кримської платформи", - йдеться в повідомленні Представництва президента України в Криму.

Відомство заявило, що облави на будинки кримських татар в Криму, які віднедавна суттєво почастішали, є черговим актом політики витіснення корінного кримськотатарського народу і його представницьких органів з Криму.

Читайте також:

  • Окупанти Криму перейшли від погроз до дій проти учасників Кримської платформи.

  • Російські окупанти звинувачують затриманих кримських татар в диверсії.

  • Політолог пояснив, чому Кримська платформа спровокувала істерику Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?