Куди поїхати недалеко від Києва: 10 цікавих місць для відпочинку на вихідних
Категорія
Культура
Дата публікації

Куди поїхати недалеко від Києва: 10 цікавих місць для відпочинку на вихідних

Куди поїхати недалеко від Києва: 10 цікавих місць для відпочинку на вихідних
Джерело:  online.ua

Щоб добре відпочити і побачити цікаві місця, не обов'язково їхати далеко. Поблизу Києва є чимало гарних місць, куди варто поїхати хоча б для того, щоб переконатися, що такі природні чудеса існують не тільки за кордоном, але і в Україні.

Джерело: ONLINE.UА.

Пропонуємо 10 цікавих і гарних місць поблизу столиці. Туди можна потрапити на особистому автомобілі, на громадському транспорті і навіть на велосипеді.

1. Блакитне озеро у Підгірцях

Фото: kyivmaps.com

У селі Підгірці знаходиться озеро з блакитною і бездоганно чистою водою. Водойма знаходиться всього в 24 км від Києва - вона облаштована комфортними пляжами і зонами відпочинку. Берегова територія ділиться на платну і безкоштовну. У платну зону вхід коштує 50-100 грн (будні-вихідні).

Як доїхати:

Машиною по Обухівській трасі від Києва приблизно 15 хвилин, 24 км від метро Видубичі. Від цієї станції метро також можна доїхати до блакитного озера на авобусах №789 і №309. Виходити на зупинці "село Підгірці".

2. Українка

Фото: wikipedia.org

Знайомство з Українкою краще за все почати з відвідин Дівич-Гори, звідки відкривається прекрасний вид на Дніпро. У цьому населеному пункті є набережна і міський пляж, де можна чудово провести час в компанії друзів або з сім'єю. Прямо там можна орендувати яхту або човен і прогулятися по Дніпру або подивитися сусідні пам'ятки.

Як доїхати:

З автостанції Видубичі кожні 20 хвилин в Українку ходять рейсові автобуси №313. На автомобілі або велосипеді потрібно їхати по Столичному шосе або трасі Н01. Відстань між Києвом і Українкою становить 46 км.

3. Витачів

Фото: wikipedia.org

Недалеко від Києва є мальовниче селище Витачів з давньою історією, поруч з яким знайдено залишки поселення Бронзового століття, а також масштабне скіфське поховання. З цього села відкривається один з найкрасивіших видів на Дніпро. Витачов, Трипілля та Халеп'я формують трійку популярних туристичних локацій вздовж Канівського водосховища.

Витачів - ідеальне місце для тихого відпочинку на лоні природи. Це місце дійсно необхідно відвідати тим, хто шукає усамітнення і можливості насолодитися свіжим повітрям і красою природи, або ж хоче влаштувати пікнік далеко від міських пейзажів.

Як доїхати:

На автомобілі по Столичному шосе або трасі Н01. З автостанції Видубичі на маршрутці №313.

4. Васильківські пагорби

  Фото: facebook.com

Ще одна місцевість з ярами сховалася зовсім недалеко від Києва. Між містом Васильків та селом Велика Бугаївка, уздовж дороги, що з'єднує ці населені пункти, розкинулася ціла мережа глибоких ярів. Вони займають площу понад 200 га - вистачить місця кожному, щоб розгулятися.

Васильківські пагорби - прекрасне місце для відпочинку і перезавантаження від міської суєти. Якщо ви вирішите поїхати на Васильківські пагорби, то обов'язково відвідайте Змієві Вали.

Як доїхати:

Васильківські пагорби знаходяться між населеними пунктами Васильків, Рославичі, Крушинка, Гвоздьов і Велика Бугаївка, недалеко від автомобільної дороги. З Києва туди можна дістатися протягом години на власному авто, маршрутних таксі, залізницею або навіть велосипеді. Відстань від Києва - 41 км.

5. Жуків острів

Фото: wikipedia.org

Ця локація знаходиться в межах Києва. Туди можна прогулятися пішки або здійснити велосипедну прогулянку. На Жуковому острові можна побачити червонокнижні рослини, птахів і звірів. Також там стоїть знайти 500-річний дуб і загадкові залишки так званого сталінського метро - напівзатоплений залізобетонний тунель.

Недалеко від локації є кілька облаштованих пляжів, ректорани, кафе, барбекю-зон. Влітку там можна викупатися в Дніпрі.

Як доїхати:

Жуків острів знаходиться в Голосіївському районі, між островом Водників і озером Коник. Туди можна доїхати на автомобілі або велосипеді. На маршрутному таксі №412 від площі Льва Толстого до зупинки "Корчувате", далі - пішки.

6. Дніпровсько-Тетерівський заповідник

Фото: my-kiev.com

Ця локація знаходиться в Вишгородському районі, в 60 км від Києва (Сухолуччя, Київська область). У це місце варто потрапити хоча б один раз, щоб побачити приголомшливу фауну з дикими тваринами. Цей заповідник підкорив вже мільйони українців своїми березовими лісами, безкрайніми луками і найчистішими озерами. Тут можна поганяти на велосипедах або ж пішки прогулятися серед сосен, де можна зустріти оленя, козулю та лисицю, а також побачити куріпок, качок і навіть бекасів.

Як доїхати:

На машині або автобусом, який відправляється з автовокзалу "Полісся" (площа Тараса Шевченка, 2).

7. Забір'я

Фото: nameste.com.ua

Відмінне місце для відпочинку, яке підійде шанувальникам риболовлі і тим, хто хоче побути ближче до природи. Тут є можливість орендувати альтанки для відпочинку. Але якщо пройтися далі вздовж озера, то можна знайти зовсім безлюдні місця. Те, що потрібно тим, хто вирішив відпочити від галасливої міської суєти під час вихідних.

Як доїхати:

На автомобілі - по вулиці Київській до Боярки, потім в село Забір'я. Маршруткою № 369 від станції метро "Святошін2 або № 720 від площі Перемоги до залізничної станції Боярка, потім приміським автобусом до паркану.

8. Ходосівка

Фото: wikipedia.org

Це відмінне місце для відпочинку, яке знаходитися практично в межах Києва. Там є озеро, на якому збереглася унікальна пам'ятка - напівзатоплена ДОТ, що збереглася з часів Другої світової війни. До речі, поруч можна подивитися ще шість дотів: вони знаходяться вздовж дороги Ходосівка-Віта-Поштова між Обухівської і Одеській трасами.

Як доїхати:

Від межі Києва їхати близько 5 км по Обухівській трасі, згорнути на с. Лісники, а далі на с. Ходосівка. Справа буде озеро. В'їзд через ворота зі шлагбаумом. Від метро "Видубичі" йде 735 автобус в сторону с. Підгірці. Виходити на зупинці "Зона відпочинку".

9. Китаєво

Фото: wikipedia.org

Ця локація знаходиться в самому Києві, в Голосіївському районі, але про неї мало хто знає. Так що незабутній відпочинок можна влаштувати і без виїзду зі столиці. У Китаєво можна прогулятися по безлюдних стежках, заглянути в печери, які є залишками печерного монастиря 14 століття. Погодьтеся, відмінна програма туру вихідного дня.

Як доїхати:

маршрутка №470 від станції метро "Арсенальна", "Дружба Народів" і "Либідська".

10. Халеп'я

Фото: wikipedia.org

Це село, в якому відкриваються найнеймовірніші види на Дніпро. На перший погляд воно здається нудним, але якщо придивитися до пейзажів, то вони заворожують. Озеро Халеп'я вважається одним з найчистіших в Київській області. Знаходиться воно серед дійсно мальовничих пейзажів, що нагадують гірські. Вода в озері Халеп'я - завжди чиста і прохолодна.

У Халеп'я можна поїхати на рибалку або відправитися туди в турпохід з наметами. Тут є простір як для активних і рухливих ігор, так і для пасивного відпочинку - купатися в озері можна, засмагати біля нього - теж.

Як доїхати:

Халеп'я знаходиться в 53 км від Києва. Це село, разом з Вітачівом і Трипіллям формують популярний туристичний маршрут. На автомобілі або велосипеді туди можна доїхати по Столичному шосе або трасі Н01. На автобусі з автостанції "Видубичі" хочуть рейсові автобуси в напрямку Київ-Ржищів, Київ-Стайки, Київ-Канів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?