Куди спрямують конфісковані у Росії 17 млрд грн — пояснення Шмигаля
Категорія
Економіка
Дата публікації

Куди спрямують конфісковані у Росії 17 млрд грн — пояснення Шмигаля

Куди спрямують конфісковані у Росії 17 млрд грн — пояснення Шмигаля
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль під час засідання уряду офіційно підтвердив, що конфісковані у російських банків 17 млрд грн підуть на відновлення України. За його словами, наразі головний пріоритет української влади – зруйноване житло мирних українців.

Джерело: сайт КМУ

Конфісковані в РФ 17 млрд підуть на відновлення домівок українців

Уже найближчим часом розраховуємо почати відновлення за рахунок коштів, конфіскованих у російських банків – на спецрахунку вже є для цього 17 млрд грн, - повідосив Денис Шмигаль.

Глава Кабміну звертає увагу на те, що перший пріоритет для команди українського лідера Володимира Зеленського – зруйноване житло людей.

Окрім того, він додав, що у державному бюджеті станом на поточний рік заклали 35,5 млрд грн для Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Що важливо розуміти, це будівництво та ремонт громадських будівель, об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення житлом ВПО.

Як уже згадувалося раніше, ще у грудні 2022 року до спеціального фонду держбюджету було перераховано кошти в еквіваленті 17 млрд грн з рахунків "дочок" російських банків – Промінвестбанку та МР Банку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?