Кулеба і Столтенберг обговорили заявку України на членство в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба і Столтенберг обговорили заявку України на членство в НАТО

Кулеба і Столтенберг обговорили заявку України на членство в НАТО
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявку України на членство в НАТО.

Джерело: МЗС  України

Кулеба поговорив зі Столтенбергом щодо членства в НАТО

В контексті діалогу Генерального секретаря НАТО з Президентом Володимиром Зеленським, я провів телефонну розмову з Єнсом Столтенбергом, щоб детально поінформувати його про заявку України на членство.

Кулеба та генсек НАТО домовилися підтримувати зв'язок щодо цього питання та обговорили подальші практичні кроки НАТО з підтримки України у протидії російській агресії.

Нагадаємо, що 30 вересня Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Того ж дня генсек НАТО на своєму брифінгу сказав, що кожна демократична країна в Європі має право подати заявку на членство в НАТО, але зараз Альянс зосереджений на підтримці та допомозі Україні.

Такі ж заяви зробили в Білому домі та в ЄС. Німеччина заявила, що Україна вільна обирати альянси, але діяти одноосібно не буде.

Підтримали заявку України країни Балтії та Канада.

Після подання заявки, Україна повинна отримати запрошення приєднатися до Альянсу від усіх 30 держав-членів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?