Кулеба наполягає на відправці делегації МАГАТЕ на ЗАЕС тільки через територію України
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба наполягає на відправці делегації МАГАТЕ на ЗАЕС тільки через територію України

Кулеба наполягає на відправці делегації МАГАТЕ на ЗАЕС тільки через територію України
Джерело:  online.ua

МЗС України готує перемовини з з Міжнародним агентством з атомної енергії. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорить умови візиту делегації МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію.

Джерело: Суспільне

МАГАТЕ повинно приїхати на ЗАЕС через територію України

Ми розуміємо що зараз Росія буде забивати інформаційний простір своєю пропагандою, перекладаючи провину за недопуск МАГАТЕ на ЗАЕС в Україну. Але нічого в них не вийде, - сказав міністр.

Кулеба зазначає, що метою заяв РФ є перекладання відповідальності на Україну.

Тобто коли вони готуються щось заблокувати, вони заздалегідь пропагандистськими методами починають перекладати відповідальність, ми ці всі трюки проходили, ніхто на них не купується. Те, що робить там Росія, це загроза не лише Україні, а і всьому світу.

МЗС має принципову позицію щодо того, що МАГАТЕ має дістатися до ЗАЕС через територію контрольовану урядом України, а не через Росію, а потім по окупованих територіях.

При всьому іншому, я, ми будемо абсолютно відкритими і максимально врахуємо побажання МАГАТЕ, з точки логістики і з точки зору безпеки, - сказав міністр.

Нагадаємо, що нещодавно постійний представник Росії при ООН Василь Небензя заявив, що РФ не проти, щоб делегація МАГАТЕ приїхала на ЗАЕС. Проте водночас в РФ не хочуть демілітаризованої зони навколо атомної станції. За його словами, Росія "захищає АЕС", у тому числі від можливих терактів.

Нагадаємо, ЗАЕС та Енергодар перебувають в окупації з 4 березня.

У липні війська РФ розмістили військову техніку, вибухівку та зброю в машинній залі енергоблока АЕС.

Прояегом останніх тижнів росіяни обстрілювали станцію: ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?