Кулеба назвав єдину гарантію безпеки для усієї Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба назвав єдину гарантію безпеки для усієї Європи

Кулеба назвав єдину гарантію безпеки для усієї Європи
Джерело:  online.ua

На переконання глави МЗС України Дмитра Кулеби, саме прийняття до Європейського Союзу нових членів на півдні та сході Європи було би найкращою гарантією стабільності у регіоні. З такою заявою українскьий дипломат виступив під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ Північної Македонії Буяром Османі.

Джерело: Фейсбук-сторінка МЗС України

Україна заявила про єдину гарантію безпеки для усієї Європи

Україна повністю підтримує членство Північної Македонії у ЄС і бажає їй якнайшвидше увійти до складу цього об’єднання. Я вважаю, що якщо ЄС дійсно дбає про безпеку і процвітання Європи, то єдиний шлях досягнення цього – розширення Європейського Союзу на Балкани і на схід, щоб поширювати свої норми, цінності і об’єднувати тих, хто поділяє їх. Тільки таке розширення стане гарантією того, що у цей простір не зайдуть інші гравці і не почнуть нав’язувати свої правила, своє бачення і не дестабілізують Європу, - наголосив український дипломат.

За словами Дмитра Кулеби, Північна Македонія та Україна не вважають себе "конкурентами" на шляху до Євросоюзу.

Очільник МЗС України повідомив, що йому з Буяром Османі вдалося домовитися про дві речі.

Північна Македонія повністю підтримує надання Україні статусу кандидата на членство на червневому саміті і не погоджується з тими, хто намагається протиставити українську заявку і процес європейської інтеграції Північної Македонії, - підкреслив Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?