Кулеба оголосив позицію України на переговорах з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба оголосив позицію України на переговорах з РФ

Кулеба оголосив позицію України на переговорах з РФ
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що на переговорах з РФ у жодному разі не буде йти мова про капітуляцію.

Джерело: Facebook-сторінка МЗС України

Кулеба заперечує будь-яку капітуляцію перед російським агресором 

Сьогодні ми настільки близькі, як ніколи раніше, до вступу білоруських збройних сил у війну. І саме через це президент Зеленський і президент Лукашенко розмовляли сьогодні. Оскільки ми повинні захищати наш північний рубіж і ми повинні мінімізувати загрози, які надходитимуть звідти, - заявив Кулеба.

За словами міністра, через це українська сторона погодилась направити своїх представників до лінії перетину українсько-білоруського кордону.

Ми не збираємось їхати у Гомель, у місто в Білорусі, яке слугує воєнною базою для Росії. Ми зустрінемось на кордоні. Ми відправляємося туди вислухати, що хоче сказати Росія. Ми збираємось туди без якихось попередніх перемовин, без попередньої угоди щодо того, яким може бути результат цих перемовин. Ми збираємося туди, щоб почути. І ми туди збираємося, аби висловити нашу думку про цю війну і дії Росії, - наголосив Кулеба.

За словами глави МЗС, білоруський диктатор запевнив, що на час проведення переговорів та повернення української делегації назад Білорусь ні в якому разі не буде застосовувати свої збройні сили проти України.

І це вже є досягнення, і можемо лише сподіватися, що Олександр Лукашенко дотримається свого слова. Між цим моментом і моментом, коли переговори завершаться, ми продовжимо шалено захищати нашу державу, завдавати поразки російським силам, якщо вони спробують продовжити свою наступальну операцію. Ми продовжимо перемагати на територіях, які вони взяли під свій контроль. Ми не зупинимося, поки ми захистимо повністю нашу країну, - підкреслив Кулеба.

За його словами, у самому факті перемовин не має нічого поганого.

І якщо результатом цих перемовин буде мир і закінчення війни, це повинно вітатися. Але, я чітко заявляю, ми не будемо здаватися, не будемо капітулювати, ми не будемо здавати жодного клаптику нашої території. Це не є метою нашої боротьби, - зазначив Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?