Кулеба розкритикував "сотні аргументів" НАТО для України заради умиротворення Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба розкритикував "сотні аргументів" НАТО для України заради умиротворення Путіна

Кулеба розкритикував "сотні аргументів" НАТО для України заради умиротворення Путіна
Джерело:  online.ua

Багато хто в НАТО втратив моральний та професійний ґрунт, щоб робити будь-які коментарі стосовно України, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Джерело: МЗС України

Кулеба сказав, що НАТО нічого не робить для України

Усі ці технічні дискусії про стандарти, критерії. Коли є політичне рішення, що "вони належать нам, ми частина одного" - все інше буде. Доки такого політичного рішення немає, ви чуєте сотні аргументів, чому це неможливо. Ми розуміємо, як це працює. Але я вважаю, що багато хто в НАТО втратив моральний і професійний ґрунт, щоб робити будь-які коментарі стосовно України, - сказав Кулеба.

Він зазначив, що НАТО як інституція нічого не робить для підтримки України.

Це рішення самого Альянсу - не дозволяти НАТО як інституції діяти за цих обставин через заспокоєння щодо НАТО і Росії у війні, але, знову ж таки, коли йдеться про вступ Фінляндії і Швеції, ніхто не зазначає, що це підвищує ризик того, що НАТО і Росія наближаються до війни одне з одним, - заявив Кулеба, наголосивши, що вбачає у цьому "елемент лицемірства".

Кулеба сказав, що на початку війни українці бачили НАТО потужним союзом.

Моя думка дуже проста: ми бачимо союзників, які допомагають Україні. Ми бачимо групу союзників із НАТО, які допомагають нам. Але на початку війни (це був суспільний настрій) народ України вважав, що НАТО - це потужна сила, а ЄС може лише висловлювати різні рівні занепокоєння, але війна - це завжди тест, який зриває маски, і ми всі побачили реальні обличчя. Ми побачили революційні новаторські рішення, ухвалені ЄС, які вони самі не очікували ухвалити. І ми бачимо НАТО як альянс, інституцію, яка стоїть осторонь і робить, буквально, нічого. Я з жалем це говорю, - зазначив Кулеба.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?