Кулеба відреагував на заяву про можливе введення військ НАТО в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба відреагував на заяву про можливе введення військ НАТО в Україну

Кулеба відреагував на заяву про можливе введення військ НАТО в Україну
Джерело:  online.ua

На переконання очільника МЗС України Дмитра Кулеби, члени НАТО не будуть вводити свої війська на територію України, поки не завершиться російсько-українська війна. Таким чином він відреагував на прогноз колишнього генсека Альянсу Андерса Фог Расмуссена.

Джерело: "Сніданок з 1+1"

В МЗС не вірять у можливість введення військ НАТО в Україну

До завершення збройного конфлікту на території України іноземні держави не вводитимуть свої війська на територію нашої держави. Більше того, ми цього не просимо. Ми кажемо: дайте зброю, – заявив українських дипломат.

Дмитро Кулеба також нагадав, що після того, як Україна нарешті стане повноцінним членом НАТО, українські бригади стоятимуть в інших країнах Альянсу і захищатимуть їх.

Як вважає глава МЗС, членство України у НАТО не може завершити цю війну, однак воно унеможливить початок нових війн.

Ексгенсек НАТО прогнозує можливе введення військ блоку в Україну

Як уже згадувалося раніше, ексгенсек Альянсу Андерс Фог Расмуссен неочікувано для всіх озвучив припущення, що в межах дискусії про майбутні гарантії безпеки для України окремі члени НАТО можуть погодитись на введення на українську територію своїх військ.

За його словами, насамперед йдеться про Польщу та країни Балтії.

На переконання Расмуссена, якщо керівництво блоку не зможе прийняти конкретне рішення про кроки щодо членства України або її гарантії безпеки на саміті у Вільнюсі, "існує чітка можливість того, що деякі країни можуть вжити заходів індивідуально".

І я не виключаю, що Польща буде ще більше залучена в цьому контексті на національному рівні, а за нею підуть країни Балтії, можливо, навіть з можливістю введення військ на місцях, – заявив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?