Кулеба закликав Amnesty International не створювати балансу між злочинцем та жертвою
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба закликав Amnesty International не створювати балансу між злочинцем та жертвою

Кулеба закликав Amnesty International не створювати балансу між злочинцем та жертвою
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав правозахисну організацію Amnesty International не створювати фальшивого балансу між злочинцем та жертвою, а розповісти світу правду про Росію.

Джерело: Дмитро Кулеба

МЗС України відреагувало на доповідь Amnesty International

Кулеба сказав, що він, як і багато українців, обурений заявою Amnesty International. Він також припустив, що у відповідь на критику Amnesty International скаже, що критикує обидві сторони конфлікту.

Але давайте чітко домовимося про розуміння простих речей: така поведінка Amnesty International – це не про пошук і донесення світові правди, це про створення фальшивого балансу між злочинцем і жертвою, між країною, яка сотнями і тисячами знищує цивільне населення, міста, цілі території, і країною, яка відчайдушно захищається, рятуючи свій народ і континент від цієї навали, - сказав міністр.

Він звернувся до організації та закликав її "припинити займатися створенням фальшивої реальності, де у вас усі в чомусь трохи винні”.

Займіться донесенням системної масштабної правди про те, чим є сьогоднішня Росія. Зробіть це хоча б в ім’я цивільних жертв, громадян України, яких накрило російськими снарядами на зупинці громадського транспорту в місті Торецьку Донецької області сьогодні, - сказав Кулеба.

Нагадаємо, що в доповіді Amnesty International заявила, що українські військові у спробі відбити російське вторгнення наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в житлових районах, у тому числі школах і лікарнях.

В українському офісі Amnesty International заявили, що доповідь готувала окрема команда Департаменту реагування на кризи Amnesty International.

З початку повномасштабного вторгнення український офіс адвокатує розслідування та допомагає залучити слідчих-криміналістів інших країн до розслідувань воєнних злочинів на території України, — заявила директорка українського офісу Оксана Покальчук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?