Кулеба закликав визнати РФ державою-терористом після обстрілу Оленівки
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба закликав визнати РФ державою-терористом після обстрілу Оленівки

Кулеба закликав визнати РФ державою-терористом після обстрілу Оленівки
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба закликав партнерів жорстко засудити обстріл російськими військами виправної установи в окупованій Оленівці на Донеччині і визнати Росію державою-терористом.

Джерело: Твіттер Дмитра Кулеби

Кулеба закликав міжнародну спільноту реагувати на обстріл Оленівки

Росіяни вчинили ще один жахливий воєнний злочин, обстрілявши виправну установу в окупованій Оленівці, де вони тримали українських військовополонених. Закликаю всіх партнерів жорстко засудити це брутальне порушення міжнародного гуманітарного права і визнати РФ державою-терористом.

Нагадаємо, що 29 липня Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені.

Російські окупанти, таким чином, переслідували свої злочинні цілі - звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області, - повідомили в Генштабі.

Наслідки обстрілу уточнюються.

За інформацією командувача Ракетних військ і артилерії Командування Сухопутних військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали.

Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об'єктах.

Російський ворог продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії. Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення з боку Збройних Сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе росія - країна-агресор, окупант і спонсор тероризму.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?