Латвія анулювала ліцензію телеканалу "Дождь" після гучного скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

Латвія анулювала ліцензію телеканалу "Дождь" після гучного скандалу

Латвія анулювала ліцензію телеканалу "Дождь" після гучного скандалу
Джерело:  online.ua

6 грудня офіційно стало відомо, що Національна рада Латвії з електронних ЗМІ (NEPLP) ухвалила рішення про ануляцію латвійської ліцензії російського телеканалу "Дождь".

Джерело:  Delfi

Влада Латвії остаточно анулювала ліцензію телеканалу "Дождь"

За словами очільника NEPLP Іварса Аболіньша, це рішення прийняли, враховуючи інтереси державної безпеки та громадського порядку.

Окрім того, наголошується, що рішення ухвалено в результаті оцінки комплексу порушень, допущених протягом останніх місяців. Насамперед йдеться про відсутність звукової доріжки державною мовою для трансляцій, зображення Криму на карті як частини території Росії, допущене телеведучим іменування російської армії "нашою армією", можливе висловлення підтримки російської армії.

Оцінивши сукупність порушень, NEPLP набув упевненості, що керівництво телеканалу "Дождь" не усвідомлює значущості та серйозності порушень, тому не може діяти на території Латвії, - заявив Іварс Аболіньш.

Враховуючи те, що "Дождь" транслює свої програми не тільки на телебаченні, а й на платформі Youtube, NEPLP вимагає встановлення геоблокування каналу "Дождь" на цій платформі, щоб контент став недоступним у Латвії.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно на "Дожде" повідомили, що фрагмент передачі зі словами ведучого про "допомогу" російським військовим видалили, а самого ведучого після скандальних висловлювань звільнили.

Ба більше, зазначається,що латвійський регулятор NEPLP оштрафував "Дождь" на 10 тисяч євро за карту, на якій телеканал позначив окупований Крим як частину Росії, і називання російської армії "нашою".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?