Україна отримала від Латвії вертольоти Мі-17 і Мі-2
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала від Латвії вертольоти Мі-17 і Мі-2

Україна отримала від Латвії вертольоти Мі-17 і Мі-2
Джерело:  online.ua

Латвія передала Повітряним силам України чотири вертольоти - у найближчому майбутньому вони повністю увійдуть до складу авіаційного парку ЗСУ.

Джерело: Delfi з посиланням на Міноборони Латвії

Україна отримала від Латвії вертольоти Мі-17 і Мі-2

Пів року тому подаровані Латвією системи "Стінгер" допомогли українській армії стримати російське вторгнення. Зараз, коли українські воїни контратакують у багатьох місцях, наші пожертвувані гелікоптери допомагатимуть проводити військові дії та рятувати. Підтримка України західними країнами не повинна припинятися, доки вона не звільнить всю свою територію від російських окупаційних військ, – виступив із заявоюз цього приводу очільник Міністерства оборони Артіс Пабрікс.

За словами журналістів, два вертольоти Мі-17 і два вертольоти Мі-2 надійшли до ВПС України в частково розібраному вигляді.

Мі-17 (фото - Depositphotos)

Окрім того, наголошується, що напередодні доставки гелікоптери пофарбували, а один Мі-17 капітально відремонтували.

Згідно з останніми даними, Повітряні сили України почнуть використовувати гелікоптери для виконання завдань після повного завершення їх складання.

Не можна також не згадати про те, що саме Латвія є однією з країн, яка надала Україні найсуттєвішу підтримку в обсязі стосовно валового внутрішнього продукту. Латвія поставила в Україну зброю та особисте спорядження, безпілотні літальні апарати, сухі пайки, боєприпаси, протитанкову зброю та зенітні ракети "Стінгер" на суму понад 200 млн євро.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?